Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Για διαρροή σε συνηγόρους των κατηγορουμένων των μυστικών διασκέψεων του δικαστηρίου, ο καυγάς των δικαστών της έδρας

Πρωτοφανής θεωρείται η εξέλιξη στη δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες" πριν από λίγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό, που δυναμίτισε τη διαδικασία της δίκης και ώθησε την εφέτη κ. Πρίφτη να ζητήσει την εξαίρεση της από το δικαστήριο, καταγγέλοντας την πρόεδρο της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Κουτέρη, για απρεπή συμπεριφορά εναντίον της, αφορά τον ένταση και καυγά τον δύο δικαστικών λειτουργών στην αίθουσα διασκέψεων την προηγούμενη βδομάδα.
Κατά τις ίδιες πηγές, η εφέτης κ. Πρίφτη ένοιωσε θιγμένη, καθώς η πρόεδρος φέρεται να την επέκρινε ως υπεύθυνη για διαρροή όσων διαδραματίζονται στις διασκέψεις του δικαστηρίου, οι οποίες καλύπτονται με μυστικότητα.
Η εφέτης ένοιωσε προσβεβλημένη και μετά από αυτή την εξέλιξη ζήτησε την εξαίρεση της, γεγονός που θεωρείται πρωτοφανές.
Δυστυχώς, όπως έχει συμβει και κατά το παρελθόν, με άλλες μεγάλες και χρονοβόρες δίκες, δεν είχε οριστεί αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου.
Αυτό θα έχει αποτέλεσμα, εάν τελικά το συμβούλιο εφετών κάνει δεκτό το αίτημα της δικαστή, η υπόθεση να οδηγείται σε αναβολή, γεγονός που εκθέτει, για μία ακόμη φορ'α τη Δικαιοσύνη.