Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Σκηνές σοκ από τις πιάτσες ναρκωτικών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Οι "Δικογραφίες" αποκάλυψαν απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι αποκλειστικά βίντεο, με σκηνές σοκ από το μεγαλύτερο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτο το videohttp://www.skai.gr/player/tvlive

Μέρα μεσημέρι στον σταθμό του μετρό στα Προπύλαια..
 Η ξανθια τοξικομανής που βλέπετε, συναντά στις σκάλες του σταθμού τον Αφρικανό έμπορο ναρκωτικών..
 Mπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, ο έμπορος βγάζει από το στόμα του ένα φιξάκι και της το δίνει.. ενώ ταυτόχρονα εκείνη του αφήνει τα χρήματα στο χέρι..
 Αμέσως μετά, άλλος έμπορος ναρκωτικών – αυτός με την λευκή μπλούζα, δίνει άλλη μια δόση σε έναν ακόμη τοξικομανή..
 Λίγα μέτρα πιο δίπλα, γυναίκα εθισμένη στην ηρωινη, τρεμάμενη, μετράει δεκάρα - δεκάρα τα ψιλά της και τα δινει στο διακινητή.. ο οποίος βγάζει από το στόμα του τη δόση..
 Παρακολουθείτε αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΙ, από την δικογραφία που αφορά την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας.
 Εκατόν σαράντα έξι κατηγορούμενοι, Αλβανοί, Αφρικανοί και Ελληνες, με αρχηγούς, υπαρχηγούς και υποομάδες, διακινούσαν ηρωίνη, κοκαινη, χασις και σκανγκ σε έξι κεντρικές πλατείες της Αθήνας..

 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Η πλατεία Αμερικής, ήταν για τους χρήστες, η πιο δυνατή πιάτσα χασίς.. εκεί έσπευδαν για να προμηθευτούν κάνναβη και σκανκ.. Εδω, οέμπορος ναρκωτικών βγάζει από τα γεννητικά του όργανα ένα σακουλάκι χασίς, και το δίνει στον «πελάτη» του..

Τις συγκλονιστικές εικόνες, κατέγραψαν οι κάμερες 18μελούς ομάδας της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Επί 9 ολόκληρους μήνες του 2016, οι έμπειροι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας ακόμα και δικά τους μέσα, όπως κάμερες, κινητά τηλέφωνα και βανάκια, μπαλκόνια, ταράτσες, καταστήματα, κατάφεραν να εντοπίσουν, να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν, μέχρι τωρα, 120 άτομα, που είχαν στήσει σε 6 κεντρικές πλατείες της Αθήνας, το μεγαλύτερο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

Συντονίστρια της επιχείρησης, που πήρε την συμβολική ονομασία Χίμαιρα, η 2η ανακρίτρια ναρκωτικών Ελένη Γρυπάρη, η οποία κατάφερε καίριο πλήγμα στη διακίνηση των ναρκωτικων, με τους χειρισμούς της στη διάρκεια της ανάκρισης. Όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη 9 ατόμων, μεταξύ των οποίων και μίας Ρουμάνας, σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Μηθύμνης στην πλατεία Αμερικής, όπου η ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εντόπισε μεγάλες ποσότητες χασίς.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
Στην πλατεία Βικτωρίας, που θεωρείται μία από τις πιο δυναμικές πιάτσες ηρωίνης, οι έμποροι είχαν χωριστεί σε βάρδιες.. άλλοι το πρωί, και άλλοι το βράδυ, διακινούσαν τεράστιες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών, σε δεκάδες τοξικομανείς καθημερινά..

Στις εικόνες του βίντεο «πελάτες» αδημονούν, για τη δόση και διαμαρτύρονται.

Συνολικά, 15 έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν μόνο στην πλατεία Βικτωρίας, οι οποίοι, μαζί με άλλους 105 συλληφθέντες από τις άλλες πιάτσες, θα καθίσουν στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Η δίκη θα διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ αναζητούνται ακόμη 25 εμπλεκόμενοι στο δίκτυο, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την 2η ανακρίτρια ναρκωτικών Ελένη Γρυπάρη. Από τους 120 συλληφθέντες, οι 110 βρίσκονται στον Κορυδαλλό.

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και στο αυριανό δελτίο ειδήσεων..