Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ένορκη κατάθεση: " Η DIMERA" του Σαββίδη πλήρωσε τιμολογιο κατηγορούμενου για εμπρησμό



 Η «Δίκη στον Σκάι» αποκάλυψε το περιεχόμενο ένορκης κατάθεσης υπαλλήλου ταξιδιωτικού γραφείου της Θεσσαλονίκης για ένα από τα τιμολόγια που κόπηκαν ώστε  κατηγορούμενος Αρμένιος για εμπρησμό να διανυκτερεύσει στην Αθήνα.  http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950

Σε προγενέστερη εκπομπή  (29/5/2017) η «Δίκη στον Σκάι» είχε αποκαλύψει συνομιλίες που καταγράφηκαν νομίμως από τον υπερκοριό για τους εμπρησμούς των αυτοκινήτων του εξαδέλφου του πρώην προπονητή της Ξάνθης και νυν του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου και της συζύγου του μάνατζερ ποδοσφαιριστών Γιάννη Ευαγγελόπουλου. Στους διαλόγους αποτυπώνεται η διαδικασία για τους δύο εμπρησμούς αυτοκινήτων και ακούγεται να συνομιλεί ο πρώην σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Σπύρος Μηλιωρίδης. Σχηματίστηκε δικογραφία για 19 μέλη εγκληματικής οργάνωσης και 34 συνεργών τους για υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων, εκβιάσεων και διακίνησης ναρκωτικών. Διαπιστώθηκε ότι άτομο αρμενικής καταγωγής ήταν ο φυσικός αυτουργός του εμπρησμού του αυτοκινήτου της συζύγου του Γιάννη Ευαγγελόπουλου, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε τα δικαιώματα του τότε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κάτσε. Ο δράστης του εμπρησμού καθοδηγήθηκε από συμπατριώτη του που βρίσκεται στις φυλακές των Τρικάλων. Η εκπομπή είχε αποκαλύψει ότι με ανακριτική διαδικασία κατασχέθηκαν από το λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέντε τιμολόγια, καθώς στις χρηματικές καταβολές  εμφανίζονται ο κατηγορούμενος για τους εμπρησμούς των αυτοκινήτων Λουτσέσκου και Ευαγγελόπουλου και ο πρώην σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Σπύρος Μηλιωρίδης.  Η σχετική έρευνα έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης και τόσο ο Μηλιωρίδης, όσο και ο κατηγορούμενος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε προ διετίας, φέρονται να λαμβάνουν χρήματα βάσει τιμολογίων και αποδείξεων που κατέσχεσε η αστυνομία από το λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ο εμπρησμός έγινε στις 14 Οκτωβρίου 2015 στο Διόνυσο Αττικής και ο δράστης της επίθεσης στο αυτοκίνητο της συζύγου του Γιάννη Ευαγγελόπουλου διανυκτέρευσε στην Αθήνα και εκείνη την ημέρα, αλλά και την προηγούμενη. 

Αναφέρει στην ένορκη κατάθεσή της η υπάλληλος του ταξιδιωτικού πρακτορείου: 

«Μου ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου να πραγματοποιήσω κράτηση στο όνομα (αναφέρει το άτομο αρμενικής καταγωγής) και σε ένα άλλο άτομο για δύο διανυκτερεύσεις στις 13/10/2015 και στις 14/10/2015. Δηλαδή οι διαμένοντες στο δωμάτιο θα αναχωρούσαν στις 15/10/2015 όπως και έγινε. Το ξενοδοχείο στο οποίο κανόνισα να διαμένουν οι πελάτες ήταν το “Αthens Habitat”, γιατί τους εξυπηρετούσε η περιοχή που βρίσκεται. Τα τιμολόγια για τις ανωτέρω διανυκτερεύσεις των πελατών μας αρχικά κόπηκαν για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο ακυρώθηκαν χωρίς να θυμάμαι για ποιο λόγο και κόπηκαν νέα τιμολόγια για τις συγκεκριμένες διανυκτερεύσεις στην εταιρία “DIMERA” , απ’ όπου και πληρώθηκαν». 

Η ένορκη κατάθεση της υπαλλήλου του ταξιδιωτικού πρακτορείου της Θεσσαλονίκης και τα νέα τιμολόγια που εκδόθηκαν, αποδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος αρμενικής καταγωγής για εμπρησμούς αυτοκινήτων, εκβιάσεις και διακίνηση ναρκωτικών έκλεισε δύο διανυκτερεύσεις σε τιμολόγια που χρεώθηκαν αρχικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά ακυρώθηκαν και χρεώθηκαν στην εταιρία «DIMERA», η οποία είναι η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη που εξαγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό «Εψιλον». Μάλιστα η «DIMERA» φρόντισε και πλήρωσε το σχετικό τιμολόγιο για τη διανυκτέρευση του φερόμενου ως εμπρηστή.