Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Το σεξ στο εδώλιο 2


Oι "Δικογραφίες" έχουν καθιερώσει μια νέα στήλη με τίτλο: "Το σεξ... στο εδώλιο".
Αληθινές ιστορίες, που εκτυλίσσονται μέσα και έξω απο τις δικαστικές αίθουσες, σε... πιπεράτο φόντο.


Η φωτογραφία ανδρικών γεννητικών οργάνων σε... κορνίζα, έγινε αιτία πολέμου και έκρινε στα δικαστήρια την γονική μέριμνα και την επιμέλεια ενός τετράχρονου αγοριού, για την οποία αντιδικούσαν οι χωρισμένοι γονείς του.
Η μάχη ξεκίνησε, όταν ο πρώην σύζυγος και πατέρας του ανήλικου αγοριού, μετά το διαζύγιο με την 35χρονη πρώην γυναίκα του και μητέρα του μικρού, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικώντας την γονική μέριμνα και τηη επιμέλεια του παιδιού τους.
Ο λόγος, που επικαλείτο στην αίτηση του ο πατέρας, 33 ετών οδηγός ταξί, ο οποιος ζητούσε να αφαιρεθεί το παιδί από την μητέρα του, ήταν μία φωτογραφία ανδρικών γεννητικών οργάνων σε στύση, εκτεθειμένη σε ασημένια κορνίζα, στην κρεββατοκαμαρα της πρώην συζύγου του, με την ιδιόχειρη αφιέρωση: “Δικός σου για πάντα”.
Ο 33χρονος πατέρας, που προσκόμισε και τη φωτογραφία ως... πειστήριο στο δικατήριο, ισχυριζόταν στην αίτηση του ότι, το περιεχόμενό της ανήκε στον εραστή της πρώην συζύγου του, η οποία ξεδιάντροπα την είχε... στολίσει στο κομοδίνο δίπλα από το κρεββάτι της, χωρίς να της καίγεται καρφί για το ψυχολογικό σοκ, που προκαλούσε στο παιδί τους.
Πλήττεται το αληθινό συμφέρον του τέκνου μας”, ισχυριζόταν στο δικόγραφο ο 33χρονος, ο οποίος ζητούσε από το δικαστήριο, να κρίνει ακατάλληλη την πρώην συζυγό του, για την ανάληψη του έργου της διαπαιδαγώγησης και της περίθαλψης του ανηλίκου τέκνου τους...”.
Μάρτυρας από την πλευρά του πατέρα κατέθεσε στο δικαστήριο η αδελφή του, η οποία είπε:
Mου τηλεφώνησε ταραγμένος ο αδελφός μου το πρωί της 11ης Ιανουαρίου και μου ειπε ότι, πέρασε από το σπίτι της πρωην γυναίκας του να δει το γιό του, που ήταν άρρωστος και δεν πήγε στον παιδικό σταθμό. Του άνοιξε η οικιακή βοηθός. Η πρωην νύφη μου είχε φύγει για τη δουλεια της, προφανώς. Πάντως δεν ήταν στο σπίτι. Ο μικρός ήταν στην κρεββατοκάμαρα της μητέρας του και είχε πυρετό. Οταν πλησίασε κοντα ο αδελφος μου, για να πάρει το παιδί του αγκαλίτσα και είδε τη φωτογραφια, του... γύρισε το μάτι κυρία πρόεδρε. Δίπλα στο μικρό, αυτό το αίσχος; Είναι μανα αυτή; Ο αδελφός μου κόντεψε να τρελαθεί. Ποιός ξέρει τι αλλο έχει δει το μωρό εκεί μέσα. Eτσι συμπεριφέρεται μια μητερα; Κανει ότι... κάνει. Πρέπει να το δειχνει και στο παιδί της; Τεσσαρων χρονων είναι...”.
Από το... αντίπαλο στρατόπεδο το λόγο πήρε η πεθερά του ταξιτζή και μητέρα της εναγομένης, η οποία κατέθεσε οργισμενη και ασυγκράτητη:
Είναι ψέμματα όλα αυτά, που λέει για την κόρη μου. Αυτα τα αίσχη είναι δικά του κυρία πρόεδρε και όχι του υποτιθέμενου εραστή”.
Πρόεδρος: Τι εννοείτε μάρτυς;
Mάρτυρας: Δική του ειναι η φωτογραφια. Του πρώην γαμπρού μου. Είναι κόλπο, για να μας παρει το παιδί”.
Πρόεδρος: Πως το ξερετε;
Μάρτυρας: Το είχα δει
Εκπληκτη η πρόεδρος, προσπάθησε να επιβεβαιώσει ότι, άκουσε καλά. Οπότε επανέλαβε την απορία της: Τι εννοείτε κ. Μάρτυς;
Mάρτυρας: Είναι δίκη του η φωτογραφία. Του πρώην γαμπρού μου. Αυτος υποχρέωνε την κόρη μου να την έχει στο κομοδίνο.Οταν χωρίσανε, εκείνη του την πέταξε στα μούτρα.. Η κόρη μου δεν θα έκανε ποτε κατι τέτοιο. Τι λόγο είχε;
Το δικαστήριο με την απόφαση του, που εκδόθηκε μήνες αργότερα κράτησε αποστάσεις, καθως έκρινε ότι, μόνον η φωτογραφία ούτε αρκεί, ούτε αποδεικνυει ότι, η συμβίωση με τη μητερα πλήττει το συμφερον του παιδιού.
Αφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μεταβάλλει την κρίση του το μέλλον..