Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον ανακριτή την Πέμπτη, για κακουργήματα, ο μεγαλομέτοχος του μπασκετικού Αρη


Επιτέλους μετά από μήνες... αναμονής ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης, ή επί το λαικότερον o πρόεδρος του μπασκετικού Αρη Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος επιχειρηματίας Νίκος Λάσκαρης πρόκειται να εμφανιστεί την Πέμπτη το πρωί  στο κτίριο 9 της Ευελπίδων, όπου στεγάζεται το γραφείο της 11ης τακτικής ανακρίτριας κ. Γκούμα.
Κατηγορούμενος σε μία μυθιστορηματικού μεγέθους υπόθεση διαδυκτιακής πώλησης χρυσού, ο ιδιοκτήτης της πιό ιστορικής ομάδας της γεννιάς μας, έχει κληθεί από την πρόεδρο πρωτοδικών, που χειρίζεται τη μεγάλη δικογραφία, για να απολογηθεί, γιά τα κακουργήματα της απάτης, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες, που επισύρουν προφυλάκιση και πολυετείς ποινές κάθειρξης.
Συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση είναι και η σύζυγός του, η οποία αναμένεται να κληθεί στη συνέχεια από την ανακρίτρια κ. Γκούμα, ωστόσο μέχρι τώρα παραμένει άφαντη.



Ο κ. Λάσκαρης αναμένεται να εμφανιστεί με το συνήγορο του, να δηλώσει την παρουσία του, να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και προθεσμία, για να προετοιμάσει την απολογία του.
Η υπόθεση αυτή, που αφορά διαδικτυακή πώληση χρυσού, έγινε η αιτία να δεσμευτούν απο το Πρωτοδικείο της Αθήνας οι μετοχές της ομάδας του Άρη, τις οποίες κατέχει ο κ. Λάσκαρης, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Λεττονού επιχειρηματία Μίκαελ Σουμπότινς, ο οποιος ισχυρίζεται ότι, ο πρόεδρος της ομάδας του Άρη καινή σύζυγος του, " με δόλια τεχνάσματα και απατηλές υποσχέσεις, του άρπαξαν 915 κιλά χρυσου και 57 εκατομύρια ευρώ".
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λεττονού, μέρος των περιουσιακών αυτών στοιχείων, χρησιμοποίησε ο κ. Λάσκαρης, για να αγοράσει τις μετοχές του Άρη.
Πριν απο έναν χρόνο, τον περασμένο Οκτώβριο, η Δικαιοσύνη έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλλε ο Λεττονος επιχειρηματίας κατα του ζεύγους Λάσκαρη, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί οποιαδήποτε κινητή και ακίνητη περιουσία διαθέτουν στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και οι μετοχές του Άρη, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση του χρυσού.
Τώρα άνοιξε το πιο "σκληρό" κομμάτι της δικογραφίας, που αφορά την ποινική εμπλοκή του κ. Λάσκαρη στην υπόθεση του χρυσού, για την οποια εκκρεμεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης του.
Τον περασμένο μήνα ο Λεττονός επιχειρηματίας Μίκαελ Σουμπότινς, που είναι  μηνυτής στην ιστορία, προσήλθε στο γραφείο της 11ης τακτικής ανακρίτριας και κατέθεσε στο πλαίσιο της μήνυσης του, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του χρυσού..
Ο κ. Σουμπότινς, που φαίνεται άνθρωπος, ο οποίος ξέρει να κρύβει την εςωτερικη του ένταση περίμενε ήσυχα αρκετή ώρα εξω από το ανακριτικό γραφείο, μεχρι να τελειώσει με άλλες υποχρεώσεις η ανακρίτρια και να τον καλέσει.
Στη συνέχεια μπήκε μέσα μόνος του, καθως δεν επιτρέπεται παρουσία δικηγόρου, όταν κάποιος καταθέτει ως πολιτικώς ενάγων, η ως μάρτυρας.
Όταν τελείωσε την κατάθεση του και βγήκε, ήταν ελαφρά ιδρωμένος..
Μιλώντας στις "Δικογραφίες" είπε οτι, σε ερωτήσεις της ανακρίτριας αναφέρθηκε σε όσα εχει υποστηρίξει στη μήνυση του και πρόσθεσε οτι, της ζήτησε να επισπεύσει την ανάκριση και να καλέσει το συντομότερο σε απολογία το ζεύγος Λάσκαρη, επειδή υπάρχουν πληροφορίες οτι, εκποιούν όσα περιουσιακά τους στοιχεία δεν έχουν δεσμευτεί, προκειμένου - ενδεχομένως - να φύγουν στο εξωτερικό.
Ηταν έτοιμος να κάνει δηλώσεις στις «Δικογραφίες», αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, αφού πρόλαβε και μίλησε με τον δικηγόρο του στη Λεττονία, που προφανώς τον επηρεάζει καταλυτικά.
Μάλιστα δεν το έκρυψε, λέγοντας με χιούμορ λίγο πριν αποχωρήσει από τα δικαστήρια: "Ο δικηγόρος μου δεν μου επέτρεψε να μιλήσω. Κατα την άποψη του, όσο μένει κάποιος στη σκιά, τα πράγματα είναι καλύτερα. Όταν βγει στο φως, όλα αλλάζουν. Λυπάμαι, που δεν μπορώ να κρατήσω την υπόσχεση, που σας έδωσα. Αλλά δεν ανήκω πια στον εαυτό μου. Ανήκω στον... συνήγορο  μου..."!
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στην ανάκριση για την υπόθεση του χρυσού.
Το εάν θα προφυλακιστεί η όχι ή όχι ο κ. Λάσκαρης, θα κριθεί απο τις επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.
Από ' κει  θα κριθεί ενδεχομένως και η τύχη της ιστορικής  ομάδας.
Ίσως έτσι να επαληθευτεί και στην περίπτωση του Άρη ότι, "ο δρόμος για τον Παράδεισο, περνάει από την Κόλαση"!