Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Κατάθεση "φωτιά": Ποιοί έπαιρναν τα "δώρα" της Siemens

Συχνό φαινόμενο" χαρακτήρισε τις δωρεές στα πολιτικά κόμματα η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσάκαλου, η οποία κατέθεσε στη δικη για τα "μαύρα ταμεία" της siemens.

Η μάρτυρας ανέφερε πως το 2% του τζίρου της Siemens χορηγούνταν σε πολιτικά κόμματα και σε διάφορες εξυπηρετήσεις σε πολιτικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών κατονόμασε και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στην κατάθεση της η κ. Τσάκαλου αναφέρθηκε στο ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, που όπως είπε έλαβε ο Θεόδωρος Τσουκάτος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ενω μίλησε και για  χορηγία στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά.

Στη φυλακή ξανά ο Ακης. Αύριο δήμευση της περιουσίας του

Μονόδρομος ήταν η φυλακή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο,  τη Βίκυ Σταμάτη και επτά ακόμη από τους 16 καταδικασθέντες κατηγορούμενους, που οδηγούνται στον Κορυδαλλό, μετά από την καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που τους έκρινε ενόχους σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση με τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

19 χρόνια χωρίς ελαφρυντικό στον Άκη

 Οπως ειχαν προβλεψει οι "Δικογραφίες" αργά το βράδυ της Δευτέρας το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ανακοινωσε τις ποινές για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τι κατέθεσαν για τον 29χρονο οι γονείς και ο αδελφός του στη δικογραφία


Δεν έδωσε προανακριτική απολογία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγκτζόγλου, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο το πρωί, με οπλοστάσιο και πλαστές ταυτότητες στην κατοχή του, αλλά και για τα τρομοδέματα σε Παπαδήμο και Σόιμπλε,
Στην δικογραφία, εκτός από τις εκθέσεις έρευνας και κατάσχεσης, υπάρχουν οι προανακριτικές καταθέσεις της οικογένειας του.


Η... Φλόγα "έκαψε" τα δικαστήρια

Τεράστιο πρόβλημα μέτρων ασφαλείας ανακριτών στα δικαστήρια της Ευελπίδων, που χειρίζονται σοβαρές και επικίνδυνες υποθέσεις, προκάλεσε σήμερα η τελετή αφής της φλόγας, γιά του χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες.
Ο λόγος;
Δεν υπήρχαν αστυνομικοί, αφού οι περισσότεροι αποσπάστηκαν στην τελετή της Φλόγας.
Περίπου 100 αποσπάστηκαν από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και ακόμη 65 από την υποδιεύθυνση κεντρικής ασφάλειας στα μέτρα ασφαλείας για τη φλόγα.
Ορισμένοι πρόεδροι, οι οποίοι είχαν απολογίες σε σοβαρές και επικίνδυνες υποθέσεις διαμαμαρτυρήθηκαν.
Αλλά...

"Ηρεμα, ήρεμα, δεν είμαι τρομοκράτης"...


Τακτική άρνησης αναμένεται να κρατήσει αύριο στον εφέτη ειδικό ανακριτή, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για τα τρομοδέματα, στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στον Βόλφαγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με το συνήγορο του Φραγκίσκο Ραγκούση ο 29χρονος, που  φέρεται ότι, εντάχθηκε από τις  αρχές του Δεκέμβριου 2016 στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», θα απολογηθεί κανονικά και όχι τυπικα, μάλιστα αναμένεται ότι,

Με φυλακή και πάλι κινδυνεύουν ο Ακης, Βίκυ,Αρετή και άλλοι


Στη φυλακή κινδυνεύουν να οδηγηθούν ακόμη και σήμερα ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή, εαν διατηρηθούν οι πρωτόδικες ποινές τους, καθώς το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, τους έκρινε ενόχους σήμερα, μετά την ολοκλήρωση δίκης τους για μίζες σε εξοπλιστικά, η οποία έγινε σε δεύτερο βαθμό.


Την ίδια τύχη θα έχουν και οι άλλοι 13 συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού, που επίσης κρίθηκαν ένοχοι, με εξαίρεση ίσως τον εξάδελφο του Νίκο Ζήγρα, που ήταν το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης και παρα την ενοχή του, του είχε επιβληθεί εξαετής ποινή, λόγω ειλικρινούς μεταμέλειας.
Το δικαστήριο στάθηκε σκληρότερο στην ετυμηγορία του από ότι, η εισαγγελέας της έδρας, η οποία είχε προτείνει να απαλλαγούν οι τέσσερεις απο τους 16 κατηγορούμενους.
Μετά από τρία χρόνια θυελώδους ακροαματικής διαδικασίας, η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθή Γκάμαρη ανακοίνωσε την απόφαση νωρις το πρωί, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, όπως και πρωτόδικα οι δεκαέξι κατηγορούμενοι,  για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
Μετά από την απόφαση περι ενοχής των κατηγορουμένων, το δικαστήριο ενδέχεται να συνεχίσει μέχρι... εξαντλήσεως τη διαδικασία σήμερα, προκειμένου να κλείσει η δίκη με την ανακοίνωση των ποινών στους κατηγορούμενους.
 Αυτό, παρά το γεγονός ότι, έχει δοθεί και η αυριανή δικάσιμος στο δικαστήριο, για τον κίνδυνο απόδρασης των κατηγορουμένων, οι οποίοι από την στιγμή, που ανακοινώθηκε η απόφαση περι ενοχής τους, τυπικά είναι κρατούμενοι.
Επομένως η απουσία οποιουδήποτε από τη δικαστική αίθουσα, ισοδυναμεί με αποδραση.
Η μάχη των συνηγόρων υπεράσπισης δίνεται πιά γιά την αναγνώριση ελαφρυντικού, καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί η επιμέτρηση της ποινής για κάθε κατηγορούμενο και η μετέπειτα διαδρομή του, προς την ελευθερία η προς τον Κορυδαλλό.
Απούσα από το εδώλιο ήταν κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας η σύζυγος του πρώην Υπουργού Βίκυ Σταμάτη, καθώς και άλλοι συγκατηγορούμενοί της, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
Αξίζει να  σημειωθεί ότι το δικαστήριο, τόσο για τον πρώην Υπουργό, όσο και για τον άλλοτε γενικό γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκο μείωσε το ποσό του ξεπλύματος (μιζα) από τα σαράντα,  στα δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ένοχοι κρίθηκαν όπως και πρωτοδίκως οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Ιωάννης Σμπώκος, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα,Νίκος Γεωργουλάκης,Παναγιώτης Στταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μόλντενάουερ, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.
Ολοι οι κατηγορούμενοι, πλην του Ιω. Σμπώκου είνια ελεύθεροι με αναστολή εκτέλεσης ποινής  και γι' αυτό το λόγο αναμένουν με αγωνία την τελική κρίση του δικαστηρίου, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.


Απόφαση σήμερα για Ακη Τσοχατζόπουλο, Βίκυ, Αρετή και τις μίζες των εξοπλιστικών

Αυλαία σήμερα στην πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του, για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων (υποβρύχια και TorM1).
Πρωτόδικα είχε επιβληθεί κάθειρξη 20 ετών στον πρώην υπουργό, ενώ με κάθειρξη 12 ετών η καθε μία, είχαν τιμωρηθεί η συζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ και η κόρη του Αρετή.


Παράλληλα ένοχοι ειχαν κριθεί 13 ακόμη συγκατηγορούμενοι του, στους οποίους ειχαν επιβληθεί μικρότερες ποινές απο την 20ετή κάθειρξη, στην οποία καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός. 
Ο πρώην υπουργός, που έχει αποφυλακιστεί, για λόγους υγείας, προσδοκά σήμερα στην πλήρη απαλλαγή του. 
Ωστόσο η εισαγγελέας της έδρας  Αναστασία Δημητριάδου στην αγόρευση της, στην οποία είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι 12 από τους συνολικά 16 κατηγορουμένους δεν άφησε περιθώριο για κάτι τέτοιο, καθώς ειχε τονίσει  ότι, από τη δικαστική έρευνα και τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας προέκυψε ότι διακινήθηκε μαύρο χρήμα από εξοπλιστικά προγράμματα με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο και συνεργούς μέλη της οικογενείας του και στενούς του συνεργάτες.
Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για «δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιρειών με στόχο τη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος από τον πρώην υπουργό», ενώ σε ό,τι αφορά τον ρόλο της συζύγου του, η εισαγγελέας τόνισε ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων.
Το ίδιο ανέφερε και για την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, για λογαριασμό της οποίας αγοράστηκαν ακίνητα με μαύρο χρήμα.
Επίσης την ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας για τον στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννη Σμπώκο, που διετέλεσε επί υπουργίας του, γενικός γραμματέας στη διεύθυνση Εξοπλισμών, τον εξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα που συνέβαλε στο έργο των αρχών για την αποκάλυψη της ροής του μαύρου χρήματος και άλλους στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού.
Αναφερόμενη στο ρόλο του ΚΥΣΕΑ και του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη η εισαγγελέας υποστήριξε   ότι, "το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζε και ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν εκείνος που είχε την ευθύνη της εισήγησης και την εμπιστοσύνης των λοιπών".
Ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη Σταμάτης Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις «παράνομες χρηματορροές δωροδοκίας» όπως χαρακτήρισε τις κινήσεις λογαριασμών του πρώην υπουργού, ενώ για το πολυσυζυτημένο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο εισαγγελικός λειτουργός, τόνισε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν καταλείπεται αμφιβολία ότι η πώληση ήταν εικονική και ότι, το ακίνητο ανήκε χρόνια πριν στον Ακη Τσοχατζόπουλο

Το κατηγορητήριο για τα τρομοδέματα

Βαρύ το κατηγορητήριο, για τον 29χρονο, που απολογείται για τα τρομοδέματα αύριο το πρωί, στον ειδικό για θέματα τρομοκρατίας εφέτη ανακριτή.
Βασει των στοιχείων της δικογραφίας φέρεται ότι,   εντάχθηκε από τις  αρχές του Δεκέμβριου 2016 στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ του αποδίδεται:

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Βαριές κατηγορίες για τον 29χρονο με τα τρομοδέματα, που απολογείται Τρίτη και Τετάρτη

Μία μέρα μετά από την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Νικόπουλο, για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένου δέματος στον Λουκά Παπαδήμο, που ειχε αποτέλεσμα  τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, ο 29χρονος Κωνστατίνος Γ.  θα απολογηθεί, την ερχόμενη Τετάρτη σε άλλο ανακριτή, κατηγορούμενους για τις νέες κακουργηματικές κατηγορίες , που του αποδίδονται και αφορούν  συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.

Ερωτήματα για τον 29χρονο με τα τρομοδέματα

Την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο 29χρονος Κωνστατίνος  Γ., ο οποίος ζήτησε προθεσμία απο τον κ. Νικόπουλο, για να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία του, για την υπόθεση της αποστολής φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στην οποία είναι κατηγορούμενος.

Απορία

Το πρωτοσέλιδο μεγάλης Αθηναϊκής εφημερίδας στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, που κυκλοφόρησε απο την περασμένη Παρασκευή στα περίπτερα, λόγω της αργίας της εθνικής επετείου, είχε πρώτο θέμα την υπόθεση του τρομοπακέτου, που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, που είχε εξασφαλίσει και το σχετικό πόρισμα των Αρχών, πέντε μήνες μετά από την επίθεση, η έρευνα ολοκληρώθηκε, με καταλογισμό ευθυνών κλπ.
Λίγες ώρες μετά κι ενώ η εφημερίδα ειναι "κρεμασμένη" στα περίπτερα, ανακοινώνεται η σύλληψη του 29χρονου απο την Αντιτρομοκρατική, που φέρεται να συνδέεται με την αποστολή δεμάτων σε Παπαδήμο και Σόιμπλε.
Χωρίς καμμία διάθεση επίκρισης ή μείωσης της δημοσιογραφικής επιτυχίας της εφημερίδας, που ειναι αναμφισβήτητη, ένα είναι σίγουρο: ή οι "τρομοκράτες" δεν διαβάζουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα, η κάτι άλλο συμβαίνει...

Στον ανακριτή σε λίγο ο 29χρονος για τα τρομοδέματα σε Παπαδήμο και Σόιμπλε.

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγείται σε λίγο ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, στην οδό Αλκαμένους, στην πλατεία Αττικης, μετά από επιχειρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθως φέρεται να συνδέεται με την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων , τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, καθως και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο, που είχε αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 29χρονος, για το οπλοστάσιο

Αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, στην οδό Αλκαμένους, στην πλατεία Αττικης, μετά από επιχειρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθως φέρεται να συνδέεται με την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων , τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, καθως και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο, που είχε αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Τι προσδοκά η Δικαιοσύνη από την έρευνα για το "Ρουβίκωνα";

Πρακτική, που ακολουθήθηκε σε υποθέσεις, οι οποίες στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα το δημόσιο βίο επέλεξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που ζήτησε τη συνένωση  και την έρευνα όλων των δικογραφιών, οι οποίες αφορούν σε επιμέρους περιστατικά με πρωταγωνιστές μέλη του «Ρουβίκωνα".

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Όταν η Δικαιοσύνη ακροβατεί..

Με ικανότητες... ακροβάτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ένοχο τον πρώην εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, επιβάλλοντας του κάθειρξη 10 ετών, με  αναστολή.
Κανένας φυσικά  δεν υποχρεώνει τους δικαστές να υιοθετήσουν την άποψη της εισαγγελέα της έδρας, που είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή του.
Όμως πως αλλιώς, εκτός από... νομικό άλμα, μπορεί να χαρακτηριστεί μιά δικαστική απόφαση, που κρίνει ένοχο έναν πρώην κρατικό λειτουργό για ένα κακούργημα τόσο ταπεινωτικό, οπως η απιστία, όταν η εισαγγελέας  της έδρας, που ειναι ο υπερασπιστης των συμφερόντων του κράτους, ειπε ότι, ουσιαστικά ο Ιωαννης Διώτης ήταν εκείνος, που διέσωσε τα 2.059 αρχεία της λίστας Λαγκαρντ;

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Τρία μεγάλα σκάνδαλα στη Δικαιοσύνη

Δείτε όσα αποκάλυψε μετα τα μεσάνυχτα η τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάι", για τρία μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.
Οι " Δικογραφίες", όπως κάθε Δευτέρα, στο πάνελ της εκπομπής.
http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950

Δίκη κάρτας υγείας: Μεθοδεύουν την απόσυρση της πολιτικής αγωγής

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 30 Οκτωβρίου θα κρίνει, εαν η Ομοσπονδία αποσύρει την πολιτική αγωγή από τη δίκη για την κάρτα υγείας. 

Τους έκανε κατηγορούμενους και τώρα τους υπερασπίζεται!

Την ώρα που η Δικαιοσύνη διενεργεί έρευνα, για απευθείας αναθέσεις και χορηγίες της ΕΠΟ στην Travel Plan και με δεδομένο ότι, το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρίας Deloitte είναι επιβαρυντικό, για τις σχέσεις της ομοσπονδίας με την εταιρία, η ΕΠΟ εξακολουθεί να πληρώνει τις προηγούμενες οφειλές της, απευθείας στο ταξιδιωτικό πρακτορείο!

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μάρτυρες της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, όσοι βρίσκονταν στο νεκροταφείο


Ως μάρτυρες, για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, αναμένεται να κληθούν, για να καταθέσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, την περασμένη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρσεις απορρήτου και λήψη DNA από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της 32χρονης εφοριακού, στην προσπάθεια τους να ταυτοποιήσουν το βιολογικό υλικό, που βρέθηκε στα νύχια της.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Άνοιξε ο δρόμος σε εργαζόμενους, για να διεκδικήσουν υπερωρίες και απλήρωτες Κυριακές, ακόμη και τρία χρόνια μετα απο την απόλυση τους


'Ανοιξε ο δρόμος σε εργαζόμενους, γιά να διεκδικήσουν διαφορές αποδοχών, υπερωρίες, απασχόληση Κυριακών, εορτών, κ.λπ., ακόμη και αν έχουν περάσει τρία χρόνια από την ημέρα της απόλυσης τους και ανεξάρτητα από το αν, κατά το διάστημα της απασχόλησής τους  δεν εκδήλωσαν διαμαρτυρία, που δεν τους πλήρωναν.

Το συγκλονιστικό βίωμα της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


"Όταν μια γυναίκα κακοποιειται , γεννιέται ένας ανήλικος παραβάτης. Οταν ένα παιδί κακοποιείται, πεθαίνει ο πολιτισμός".

Με αυτά τα λόγια έκλεισε τη συγκλονιστική ομιλία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην ημερίδα, που είχε θέμα " ενδοοικογενειακή βία-κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά " και συνδιοργάνωσαν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Χωρίς φόβο και με πάθος για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου η εισαγγελέας Βιργινία Σακελαροπούλου

Καταιγιστική ήταν στην τοποθέτηση της στο συνέδριο του ΙΔΕΑΔ, για την εξυγίανσηη του ποδοσφαίρου, η εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, η οποία ήταν η πρώτη λειτουργός της Δικαιοσύνης, που ασχολήθηκε με υποθέσεις διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.
Στην ομιλία της κάλυψε όλο το φάσμα παραβατικότητας σε υποθέσεις του ποδοσφαίρου, που έφτασαν στην Δικαιοσύνη!

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Απών ο υπουργός Δικαιοσύνης απο το συνέδριο για την ενδοοικογενειακή βια


Ηταν απών ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από το συνέδριο για την ενδοοικογενειακή βία, τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, που συνδιοργάνωσαν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, παρα το ότι ειχε προσκληθεί και είχε προαναγγελθεί ότι, θα κήρυττε την έναρξη του συνεδρίου.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Οξυμένα πνεύματα για τη διαιτησία στη σύνοδο του ΙΔΕΑΔ


Άναψαν τα...  αίματα στη σύνοδο του ΙΔΕΑΔ, γιά την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, που έγινε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του τάε κβο ντο.

'Στα μαχαίρια" για το 'πόθεν έσχες"



 "Αγριεύει' η κοντρα κυβερνησης και δικαστικων ενωσεων..Η έκδοση, από τους αρμόδιους υπουργούς, της νέας ΚΥΑ για το «πόθεν έσχες» έφερε νέα αναστάτωση.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Αύριο η σύνοδος του ΙΔΕΑΔ για την επικοινωνιακη (και όχι θεσμική) εξυγίανση του ελληνκού ποδοσφαίρου

Παραθέτουμε αυτούσιο το περιεχόμενο της πρόσκλησης του ΙΔΕΑΔ για την αυριανή ετήσια σύνοδό του με τις ,δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αληθινές διαπιστώσεις του.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Εισαγγελέας για τις εταιρίες βλαστοκυτάρων


Στο... στόχαστρο του εισαγγελέα όλες οι ιδιωτικές εταιρείες βλαστοκυττάρων, γιά τις οποίες διενεργείται έρευνα από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί, εαν διαθέτουν την υποχρεωτική από το νόμο άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Υγείας.
Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον 19 προσώπων, υπευθύνων  της εταιρείας «Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «StemHealth Hellas» καθώς επίσης σε βάρος των νομίμων  εκπροσώπων του ομίλου Υγεία, στον οποίο άνηκε μέχρι το 2013 η εταιρεία.

Nέο εδώλιο γιά το πρώην αφεντικό της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο και άλλους έξι, για τη σύμβαση του ΟΣΕ


Εδώλιο για επτά, μεταξύ των οποίων και του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου, που διαφεύγει τη σύλληψη, προτείνει ο  εισαγγελέας Εφετών, Γιώργος Βούλγαρης, σχετικά με τρεις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens.

Την 1η Δεκεμβρίου η πρόταση της εισαγγελέα περί ενοχής ή όχι των 85 κατηγορουμένων του Koriopolis


Mε την αγόρευση της εισαγγελέα αναμένεται να συνεχιστεί την 1η Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη, για την  υπόθεση των «στημένων αγώνων» ποδοσφαίρου  της περιόδου 2008-2011,  γνωστή ως σκάνδαλο Koriopolis, που διακόπηκε σήμερα.
Η εισαγγελική λειτουργός θα προτείνει επί της ενοχής ή μη των 85 κατηγορουμένων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους.

Τι είπε στους αστυνομικούς άλλος δικηγόρος, που θεωρείται μάρτυρας - κλειδί, στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου


Δύο δικογραφίες με μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών, στις οποίες εμπλέκονται περίπου 150 κατηγορούμενοι, έχουν μπει – μεταξύ άλλων -  στο μικροσκόπιο των Διωκτικών Αρχών, που διερευνούν τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών, που προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες, οι οποίοι πυροβόλησαν τον δικηγόρο μέσα στο γραφείο του, κλήθηκε και κατέθεσε γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος είχε συναντηθεί με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στις φυλακές Κορυδαλλού, το ίδιο απόγευμα, δύο – τρεις ώρες πριν από τη δολοφονία.

Εφοδος ελβετών και ΣΔΟΕ σε επιχειρηματία στο Νεο Ηράκλειο, γιά "μαύρα ταμεία" των Μουντιάλ


Ελληνας επιχειρηματίας, με έδρα το Νέο Ηράκλειο, είναι ο πρώτος στόχος των ελβετικών δικαστικών αρχών, που διερευνούν το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ και άλλων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.
Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της ελβετικής Δικαιοσύνης, ώστε ήρθε στην Ελλάδα η ίδια η Ελβετίδα εισαγγελέας, η οποία προίσταται των ερευνών, προκειμένου να είναι  παρούσα στην έφοδο, που έκαναν άνδρες του ΣΔΟΕ στο σπίτι και στο γραφείο του έλληνα επιχειρηματία Ν.Ν., στο Νέο Ηράκλειο, όπου 
κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του, σκληροί δίσκοι και έγγραφα.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Στον εισαγγελέα οι χορηγικες συμβάσεις της ΕΠΟ (video)


Στοιχεία για τις χορηγικές συμβάσεις που υπέγραψε η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ έφτασαν στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

θα περαμείνει στη φυλακή η Ηριάννα αποφάσισε το Εφετείο


Στη φυλακή θα παραμείνει η Ηριάννα, καθώς το  Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση αναστολής της ποινής της.
Παρόμοια ήταν η κρίση του δικαστηρίου και για τον συγκατηγορούμενο της Περικλή.
Λίγο πριν από την δικαστική ετυμηγορία, ο συνήγορος της Θεόδωρος Μαντάς,  έκανε μιά τελευταία έκκληση στους δικαστές, λέγοντας:

Oι... αμαρτωλές χορηγίες και η ΕΠΟ


Νέα μεγάλη δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη,  για τις χορηγικές συμβάσεις που υπέγραψε η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ και αφορούν τις ενδυμασίες των εθνικών ομάδων και τις στολές των διαιτητών.
Διερευνώνται αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος από εισαγγελέα Εφετών.
Περισσότερα στην αποψινή  "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", με τον Κυριάκο Θωμαίδη, που θα κάνει συνταρακτικές αποκαλύψεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: "Μπόμπες" στο Γκάζι ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

 

To «σαφάρι» του ΣΔΟΕ, για υποθέσεις, που αποτελούν μάστιγα για το κοινωνικό σύνολο, έβγαλε... λαβράκι.
Σε έφοδο, που έγινε χτες σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιό γνωστά κλαμπ στην περιοχή Γκάζι, αποκαλύφτηκε εργαστήριο εμφιάλωσης παράνομων ποτών, που αποτελούν κίνδυνο – θάνατο γιά τη δημόσια υγεία.

"Οχι" απο την εισαγγελέα του ΑΠ στην απαλλαγή βιαστή 12χρονου αγοριού

"Οχι" απο την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στην απαλλαγή  46χρονου, που κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση 12χρονου, πριν απο 14 χρόνια.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε την αναίρεση βουλεύματος, που απαλλάσσει τον 46χρονο από τις  πράξεις του κατ' εξακολούθηση βιασμού και της αποπλάνησης σε βάρος 12χρονου.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Σε δίκη για σκάνδαλο τοκογλυφίας με καπνεμπόρους πρώην υφυπουργός


Mεγάλο σκάνδαλο τοκογλυφίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με θύματα καπνεμπόρους, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Κατηγορούμενος είναι ο  πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος, που δικάζεται για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οι επιχειρηματίες Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Αλέξανδρος Μαρτίνης και Κωνσταντίνος Υφαντής, υπεύθυνοι της εταιρείας Namaco (μετέπειτα Gennet), που αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της  τοκογλυφίας από κοινού κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

O δικηγόρος που δολοφονήθηκε είχε υπερασπιστεί και το... μέντιουμ των διασήμων



Ακόμη και το "μέντιουμ των διασήμων" είχε υπερασπιστεί ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που είχε χειριστεί μεγάλες και "ηχηρές" υποθέσεις.
Ανάμεσα τους και η υπόθεση  μιας 44χρονη ιδιοκτήτριας  καφέ.. Μαντείου,  στο κέντρο της Αθήνας.
O Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του απόψε το βράδυ,  απο δύο αγνώστους, που τον πυροβόλησαν κι εξαφανίστηκαν, ήταν γιος του βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του ΔΣΑ Νώντα Ζαφειρόπουλου. Είχα αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση και διεκδικήσει την προεδρία του ΔΣΑ.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Βραβείο σε γυναίκα εισαγγελέα, που ξεχώρισε στον "πόλεμο" της ανομίας στο ποδόσφαιρο


Αρωμα... γυναίκας εισαγγελέα θα έχουν τα φετεινά Απολλώνεια Βραβεία του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητισμού.
Η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου αναμένεται να βραβευτεί, για τη σημαντική συνεισφορά της στον αγώνα κατά της ανομίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, στην ετήσια σύνοδο του ΙΔΕΑΔ, όπου θα απονεμηθούν τα Απολλώνεια Βραβεία 2017.

"Μαρσάρει" η Δικαιοσύνη γιά το σκάνδαλο της Volkswagen


Αποφάσεις του Ειρηνοδικείου της Αθήνας ανοίγουν παράθυρο στη Δικαιοσύνη, για να ξεμπλοκάρει την δικαστική έρευνα, για το σκάνδαλο της VOOLKSAGEN, που είχε "παγώσει", επειδή σκόνταφτε στην άρνηση των γερμανικών δικαστικών Αρχών, να ικανοποιήσουν αιτήματα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που ζητούσε στοιχεία και τεχνογνωσία.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Μετά από 11 χρόνια, καταδίκη γιά δομημένα ομόλογα



Μετά το... γκρέμισμα των ασφαλιστικών ταμείων, επιτέλους η Δικαιοσύνη δίκασε δύο πρώην προέδρους για δομημένα ομόλογα!
Εντεκα χρόνια μετά και αφού τους αναγνώρισε ένα ιδιότυπο... συγχωροχάρτι, κρίνοντας ότι, από την αγορά των συγκεκριμένων ομολόγων δεν προέκυψε, ούτε απειλήθηκε ζημιά για τα ασφαλιστικά ταμεία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας δίκασε τους πρώην προέδρους του ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Σύνταξης Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας Θεσσαλονίκης) και του νοσοκομείου "Μεταξά, Δημήτρη Καπράνο και Νίκο Δεσποτόπουλο, αντίστοιχα, επιβάλλοντας τους ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα.

Ενδοοικογενειακή βία, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά από τις "Δικογραφίες" σε ημερίδα στο ΔΣΑ


Hμερίδα με ένα θέμα, που δεν "αγγίζεται" εύκολα" και αφορά ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ - ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, συνδιοργανώνουν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, το μεθεπόμενο Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ.
Στο κεντρικό πάνελ οι "Δικογραφίες", με τη Μαίρη Μπενέα,  θα αναδείξει τη "Μαύρη πραγματικότητα της ενδοοικογενειακής βίας", που είναι και η πιό σκληρή όψη του νομίσματος.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Στην... κατάψυξη της ΑΑΔΕ η δικογραφία για το "ζεστό" χρήμα από το στοίχημα





Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της φοροδιαφυγής των στοιχηματικών εταιριών μέσω Διαδικτύου αποκάλυψε χτες η εκπομπή «η Δίκη στον Σκάι» του Κυριάκου Θωμαίδη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Δικογραφιών», που θα συμμετέχει κάθε βδομάδα στο πάνελ της «Δίκης», οι οικονομικοί εισαγγελείς, που ξεκίνησαν την έρευνα, για τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μέσω του διαδικτυακού στοιχήματος, ετοιμάζονται να ζητήσουν ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, που δεν προτεραιοποιεί την υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να εισφέρει πολύ και ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Στο αρχείο το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη


Στο αρχείο έβαλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας την  υπόθεση  του «πόθεν έσχες» της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Εισαγγελέας έκρινε ότι,  η κ. Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέσει κοινή δήλωση με τον συζυγό της Κυριάκο  Μητσοτάκη το διάστημα από 2006 έως 2014, καθώς το ζευγάρι - όπως έχουν δηλώσει και οι δύο - βρισκόταν σε διάσταση και είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου.

Γυναίκες και άντρες άλλαξαν φύλο με αποφάσεις Ειρηνοδικείων



Τουλάχιστον δέκα δικαστικές αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων τα δύο τελευταία χρόνια, «άνοιξαν»  το δρόμο, για το νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλλου, που συζητείται σήμερα στη Βουλή.
Οι πέντε από αυτές εξεδόθησαν από το Ειρηνοδικείο Αθήνας και μια από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, ενώ ακολούθησε αντίστοιχο δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που  έκρινε θετικά τρεις περιπτώσεις αλλαγής φύλλου.
Οι γυναίκες... πλειοψήφησαν στην προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, καθώς οι επτά αποφάσεις Ειρηνοδικείων, που έκριναν αντίστοιχες αιτήσεις,  αφορούσαν τρανς άντρες, δηλαδή αλλαγή φύλλου από θήλυ σε άρρεν!


Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ομάδα που κερδίζει, την αλλάζεις;



Ατμόσφαιρα... πολέμου  σε Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και ΣΔΟΕ προκαλούν οι περισσότερες από 3.000 δικογραφίες, που εκκρεμούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΔΑΕ), εκ των οποίων, μια από τις σημαντικότερες, είναι το σκάνδαλο φοροδιαφυγής διαδικτυακών στοιχηματικών εταιριών.
Μπροστά στον κίνδυνο να μείνει "παγωμένη" η δικογραφία, στην οποία εντοπίζεται φοροδιαφυγή ενός εκατομμυρίου ευρω, η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος ετοιμάζεται να ζητήσει από την ΑΔΑΕ ενημέρωση και στη συνέχεια την κατά προτεραιότητα διερεύνηση της.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Εδώλιο για τον Ανδρέα Μαρτίνη δείχνει εισαγγελέας, μετά την αποφυλάκιση και τις μυστικές καταθέσεις


Εδώλιο γιά τον πρώην πρόεδρο του "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέα Μαρτίνη,  γιά τη σύζυγο του Γεωργία, καθώς και για τον επιχειρηματία Ανδρέα Κάμπη, προτείνει η  εισαγγελέας εφετών Σταυρούλα Στεφανάτου, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα λάβει την τελική απόφαση.
Συγκεκριμένα η εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν το σκάνδαλο των προμηθειών του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International.


Απαλλαγή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ πρότεινε η εισαγγελέας



Την απαλλαγή του εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Οπως τόνισε  η εισαγγελέας,  το γεγονός ότι, ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, που κατηγορείται για απιστία, σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, παρέδωσε το αρχείο με τα στοιχεία της λίστας στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναιρεί οποιονδήποτε δόλο.


Οι εισαγγελέας πρότεινε ενοχή για δολοφονια



Στραγγαλισμός και όχι πνευμονική εμβολή ήταν η αιτία θανάτου της 39χρονης Αρτεμις Γαβαλά, που βρήκε τραγικό θάνατο, στα χέρια του 26χρονου Χρήστου Ατταλιώτη.
Αυτή ήταν η εικόνα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, που την  χρωμάτισε με τα πιο μελανά χρώματα στην αγόρευση του και κατέληξε να προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Το δικαστήριο δεν έχει πει αποφασίσει ακόμη, καθώς διέκοψε τη συνεδρίαση και  θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του στις 3  Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 26χρονος στραγγάλισε την κατά 13 χρόνια μεγαλύτερη σύντροφο του, όταν του ζήτησε να χωρίσουν, μετά από πέντε χρόνια, επειδή δεν εκείνος αρνιόταν να παντρευτούν και να κάνουν παιδί.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Η μάχη των ιατροδικαστών, για το εάν ήταν στραγγαλισμός ή όχι ο θάνατος της Αρτεμις


Αλληλοσυγκρουόμενες ήταν οι  απόψεις των ιατροδικαστών  στην υπόθεση της δολοφονίας της 39χρονης Αρτεμης Γαβαλά, απο τον  κατα 14 χρόνια νεότερο Χρήστο Ατταλιώτη.
Στη διάρκεια της εξέτασης τους από το δικαστήριο, είχαν υποστηρίξει:

Δικαστικό φινάλε για την ερωτική τραγωδία του Κερατσινίου



Δικαστικό φινάλε σήμερα  για μια συγκλονιστική ερωτική τραγωδία, με τη δολοφονία της 39χρονης Αρτεμης Γαβαλά, για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 18 χρόνια κάθειρξη ο κατά 14 χρόνια νεότερος σύντροφος της, ο 26χρονος Χρήστος Ατταλιώτης.
Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016  και ήταν η πρώτη υπόθεση, που φώτισαν οι τηλεοπτικές "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ", στην ενότητα εγκλήματα πάθους.
Οι "Δικογραφίες" έχουν συγκλονιστικό αποκλειστικό ρεπορτάζ και συνέντευξη με την χαροκαμένη μητέρα της Αρτεμης.
Την στραγγάλισε και προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη της, όπως αρχικά ομολόγησε ο κατηγορούμενος, ή εκείνη πέθανε από πνευμονική εμβολή, όταν έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπο της, για να την κάνει να μην φωνάζει, όπως ισχυρίστηκε εκ των υστερων στο δικαστηριο;

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η ποδοσφαιρική παρατράπεζα και η χρυσή λίστα των 615 εκατ. Ευρώ (video)



Συγκλονιστικα στοιχεία, για ποδοσφαιρική παρατράπεζα, που χορηγούσε θαλασσοδάνεια, καθώς   και στοιχεία για χρέη...μαμούθ αθλητικών παραγόντων και ΠΑΕ, που εχουν φτάσει τα 615.031.344 ευρώ, αποκάλυψε χτες το βράδυ ο Κυριάκος Θωμαίδης, στην τηλεοπτική "Δίκη στον Σκαι".
Οι "Δικογραφίες", που θα βρίσκονται κάθε Δευτέρα στο πάνελ της "Δίκης", παρενέβησαν και εντόπισαν τις ευθύνες των διοικητικών στελεχών της ΕΠΟ, για την παρατράπεζα και στηλίτευσαν την ολιγωρία των κρατικών αρχών, για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου.
Δείτε ολόκληρη την προχτεσινή εκπομπή. http://dikisports.blogspot.gr/2017/10/video.html

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ζητάει ψυχίατρο ο παιδοκτόνος, που κρίθηκε προφυλακιστέος



Να εξεταστεί από ψυχίατρο ζήτησε ο 55χρονος, που απολογήθηκε για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του, στην Πετρούπολη στα τέλη Αυγούστου 2017.

Λίγο πριν από την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, που τον έκριναν προφυλακιστέο, ο συνήγορος του υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.