Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Για την Ελληνική Δικαιοσύνη η ανθρώπινη ζωή κοστίζει τρία χρόνια φυλακή!

Πόσο κοστίζει μιά ανθρώπινη ζωή?

Για τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, πάντως, που δίκασαν την υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη και δράστη τον αστυνομικό οδηγό του υπηρεσιακού της Ντόρας Μπακογιάννη, η ανθρώπινη ζωή "κοστίζει" τρία χρόνια φυλακή κι αυτή με τριετή αναστολή!

Οι δικαστές, που δίκασαν την υπόθεση, η οποία είχε, συγκλονίσει πριν από τρία χρόνια, ενώ δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο αστυνομικό, δεν εξάντλησαν καν το όριο αυστηρότητας ποινής, που για τα πλημμελήματα είναι τα πέντε χρόνια!

Ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη της αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε η πλευρά του κατηγορούμενου, σημειώνοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός.

Μόνη η μητέρα του Ιάσονα ξέσπασε, όταν άκουσε την Πρόεδτο να αναφωνεί τυπικά "λύεται η συνεδρίασις»!

«Αυτό ήταν; Ούτε το δίπλωμα δεν χάνει. Πώς να σταματήσουν να γίνονται τροχαία στην Ελλάδα», φώναξε η μητέρα του Ιάσονα και χειροκρότησε ειρωνικά.

Πέντε ανακριτές και τέσσερεις εισαγγελείς στις απολογίες των 67, για τη δολοφονία Λυγγερίδη

 Πέντε ανακριτές και τέσσερεις εισαγελείς αποτελούν την ομάδα της Δικαιοσύνης, που θα ασχοληθει με τις απολογίες και τις προφυλακίσεις των 67 κατηγορούμενων  στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκανς, γιά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λιγγερίδη, που ξεκινάνε αύριο στις 9 το πρωί.

 Συγκεκριμένα:

Σε τρεις ανακριτές θα απολογηθούν, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή,  οι 64 από τους  67 συλληφθέντες, γιά την υπόθεση της δολοφονίας Λιγγερίδη.

Οι απολογίες θα γίνουν ανά ομάδες δέκα - έντεκα κατηγορουμένων και έχει προγραμματιστεί να απολογηθούν αύριο οι 31 άτομα και μεθαύριο  οι υπόλοιποι 33.

Εκτός από τους ανακριτές, παράλληλα έχουν οριστεί και τέσσερεις εισαγγελείς, γιά να γνωμοδοτούν μαζί με τους ανακριτές, γιά τις προφυλακίσεις, ή οχι, των κατηγορουμένων.

Παράλληλα, σήμερα απολογούνται  σε ανακριτή  οι δέκα από τους 67 συλληφθέντες, οι οποίοι βαρύνονται με πράξεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράλληλα με την εμπλοκή τους στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού.

Από τους δέκα συλληφθέντες για υποθέσεις ναρκωτικών,  οι τρεις δεν εμπλέκονται  στην υπόθεση της δολοφονίας Λιγγερίδη, αλλά συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης 

- Επιπλέον σε ανακριτή ανηλίκων θα απολογηθεί ένας ανηλικος κατηγορούμενος, για την υπόθεση Λιγγερίδη.


Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Την ενοχή του οδηγού της Ντόρας Μπακογιάννη ζήτησε ο εισαγγελέας, για το τροχαίο με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα


Την ενοχή του αστυνομικού, που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη και προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο, έξω από τη Βουλή, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, ζήτησε ο εισαγγελέας του ΤριμελούςΠλημμελειοδικείου, λέγοντας: «Δεν επέδειξε κατηγορούμενος την οφειλόμενη προσοχή και με αυτήν την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσωνα Λαλαούνη, οδηγώντας απερίσκεπτα και μη σεβόμενος τον ΚΟΚ. Γνώριζε πολύ καλά πως απαγορευόταν και ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική».

Νωρίτερα, ο αστυνομικός στην απολογία του, είπε:

«Να πω ότι λυπάμαι. Έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα τη δύναμη αν έρθω σε επικοινωνία με την οικογένεια πιο νωρίς».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του οδηγού του βουλευτικού αυτοκινήτου που συγκρούστηκε το 2021 έξω από τη Βουλή με τη μηχανή του Ιάσωνα Λαλαούνη, στέλνοντας στο θάνατο τον 23χρονο.

«Υπηρετώ στην υπηρεσία από το 2018 μέχρι και εκείνη την μέρα έμπαινα από αυτό το σημείο καθημερινά και δεν μας είχε αναφέρει ποτέ κανείς ότι απαγορεύεται. Εκείνη την ημέρα είχε Ολομέλεια. Μαζί με τα συνοδευτικά μπορεί να είχε και 600 αυτοκίνητα και μας ενημέρωσαν με email ότι η είσοδος από την Αμαλίας ήταν κλειστή. Μας ανέφεραν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από την Κριεζώτου να βγούμε Ακαδημίας και να μπούμε. Ο μόνος δρόμος που έμεινε είναι αυτός που ακολουθήσαμε. Κανείς δεν μας είχε αναφέρει ποτέ γιατί μπαίνετε από εδώ, απαγορεύεται. Μας έστειλαν ένα μήνυμα από την υπηρεσία τρεις μέρες μετά ότι δεν θα μπαίνει κανένας από αυτή την είσοδο αν δεν υπάρχει επίσημο πρόσωπο» είπε ο κατηγορούμενος προκαλώντας την απορία της προέδρου της έδρας που ρώτησε:

«Δηλαδή αν υπάρχει επίσημος θα κάνει αυτό;».

Όπως εξήγησε ο κατηγορούμενος, αυτό «είναι στην κρίση των αστυνομικών». Μάλιστα, λίγο αργότερα αρνήθηκε ότι έφυγε από το σημείο ή εγκατέλειψε το θύμα.

«Ένας συνάδελφος από την τροχαία μας είπε να μετακινήσουμε το όχημα. Όταν λέμε μετακίνησα το όχημα, ήταν μισό μέτρο πριν την μπάρα και το πήγαμε ένα μέτρο μετά. Καλέσαμε ασθενοφορο ήρθε μέσα σε 2-3 λεπτά. Αυτό που έχουμε διδαχθεί εμείς είναι ότι όταν κάποιος έχει τρακάρει δεν μετακινούμε κράνη τέτοια και προσπαθούσαμε να μην έρθει κόσμος από πάνω. Θυμάμαι ήρθε το ασθενοφόρο, μπήκε το παιδί και πήγε στον Ευαγγελισμό».

Περιγράφοντας το τροχαίο εξήγησε πως σταμάτησαν στη λωρίδα και ένα ταξί τους έκανε νόημα να περάσουν. «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα περάσει κάποια μηχανή και με τέτοια ταχύτητα. Θυμάμαι σταματήσαμε μπροστά στο ταξί μας έκανε νόημα και ξεκινήσαμε. Τη στιγμή της πρόσκρουσης σιγά σιγά ανεβαίναμε, ήταν η στιγμή που κινούμασταν. Ο κινητήρας του αμαξιού ήταν εκτός του πεζοδρομίου και μόλις μας χτύπησε η μηχανή σταματήσαμε. Δεν αντιληφθήκαμε ότι ειχαμε τροχαία, μόλις βγήκαμε έξω και είδαμε την μηχανή μείναμε έκπληκτοι».

Πρόεδρος: Εσείς δεν την είχατε δει τη μηχανή;

Κατηγορούμενος: Οχι τη μηχανή δεν την αντιληφθήκαμε. Κοιτάξαμε και αριστερά και δεξιά από το ταξί. Την ώρα που κάναμε τον ελιγμό κοιτούσαμε δεξιά δεν την είδαμε.

Πρόεδρος: Αν μπορείτε να εκτιμήσετε την ταχυτητα της μηχανής;

Κατηγορούμενος: Την ταχύτητα δεν μπορώ να την εκτιμήσω. Από ότι διάβασα η μηχανή έχει πέντε ταχύτητες, η τελική της ταχύτητα είναι 170. Μόνο και μόνο το αμάξι 1.5 τόνο βάρος να μετατοπίζεται. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πήγαινε με μικρή ταχυτητα και συνέβη όλο αυτό.

«Αυτή την στροφή, αν όντως ήταν αντικανονική, την ακολουθούσαν όλοι μέχρι εκείνη την ημέρα. Αν με ρωτάτε χρειαζόταν κάθε μερα τροχονόμος εκεί» είπε σε σημείο της απολογίας του με τον πατέρα του Ιάσωνα να φωνάζει: «Για να μη χάσεις τρία λεπτά από τη ζωή σου σκότωσες τον γιο μου».

Κλείνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα. Είμαι και εγώ πατέρας, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου, δεν μπορώ να φανταστώ τι έχουν περάσει αυτοί άνθρωποι».

Πέντε χρόνια φυλακή, η πρώτη "καμπάνα" στην Εισαγγελέα, που έκρυβε δικογραφίες

Φυλάκιση 5 ετών επιβλήθηκε στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κατηγορείται για περίπου 1.000 εξαφανισμένες δικογραφίες, οι οποίες φέρονται να είχαν βρεθεί το 2020, στην αποθήκη κοντινού προσώπου της στον Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στην οικία της ίδιας.

Παράλληλα, ακόμα και σήμερα αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών, που ποτέ δεν βρέθηκαν, ενώ πολλά αδικήματα οδηγήθηκαν σε παραγραφή!

Το περίεργο επίσης είναι ότι, δεν κλήθηκαν ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας, που είχε αναλλαβει την έρευνα και δεν θα κληθούν ούτε στο δικαστήριο, οι παθόντες (μηνυτές ή πολιτικώς ενάγοντες) στις παραπάνω υποθέσεις που παραγράφηκαν.

Η εισαγγελέας κρίθηκε ένοχη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή, ενω αθώα κρίθηκε η τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, που κατηγορείτο για συνέργεια.

Η τέως εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας άσκησε έφεση στην απόφαση και αφέθηκε ελεύθερη.

Η υπόθεση, με τις εξαφανισμένες δικογραφίες καταγγέλθηκε εξ αρχής ότι προσομοιάζει με δράση “παραδικαστικού κυκλώματος” στην Κέρκυρα και οδήγησε εκτός δικαστικού σώματος την κατηγορούμενη εισαγγελέα και πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας, με απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και χωρίς δικαίωμα να εργαστεί στο δημόσιο.

Μάλιστα ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, τόνισε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι, η υπόθεση χωρίστηκε σε τρεις δικογραφίες και εκδικάζεται σε τρία διαφορετικά δικαστήρια. Η δεύτερη δικογραφία αφορά αδικήματα, όπως “έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση” και “συνέργεια σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση” με κατηγορούμενη την τέως εισαγγελέα και την γραμματέα της, καθώς φέρονται να βεβαίωσαν ψευδώς πως συγκεκριμένη δικογραφία που παρέμενε στα… συρτάρια, είχε ανατεθεί προς έρευνα στην αστυνομία.

Η τρίτη δικογραφία αφορά έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, ηθική αυτουργία και νόθευση εγγράφου και σχετίζεται με στα βιβλία της αστυνομίας με κατηγορούμενη πάλι την πρώην εισαγγελέα και 4 αστυνομικούς, που φέρονται ότι, προσπάθησαν να την καλύψουν, πως δεν καθυστερούσε στη χρέωση διεκπεραίωσης των ποινικών υποθέσεων.

Από την πλευρά των καταγγελλόντων, προεξάρχοντος του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργου Καλούδη, έχουν διατυπωθεί ενστάσεις και καταγγελίες, πως ενώ θα έπρεπε, δεν έγινε συνένωση των 3 δικογραφιών για να γίνει διερεύνηση σε βάθος για αδικήματα “συμμορίας-εγκληματικής οργάνωσης”.

Μετά από τρία χρόνια αναβολές, ξεκίνησε η δίκη για το τροχαίο στη Βουλή, με θύμα των 23χρονο Ιάσονα, από το υπηρεσιακό της Ντόρας Μπακογιάννη!


Μετά από τρία χρόνια και σειρά αναβολών, ξεκίνησε επιτέλους σήμερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη γιά το εγκληματικό τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, με κατηγορούμενο τον αστυνομικό - οδηγό υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, που στέρησε τη ζωή του 23χρονου οδηγού μοτοσυκλέτας Ιάσονα.

Στο δικαστήριο, όπου επικρατεί μεγάλη συγκίνηση από μέλη της οικογένειας και φίλους του, που όπως είπαν φέτος θα γινόταν 26 ετών, ήταν παρών στο εδώλιο και ο κατηγορούμενος, ο οποίοος δικάζεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ μέσω του δικηγόρου του εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του 23χρονου.

Στην κατάθεση του ο πατέρας του θύματος, χαρακτήρισε "προκλητικά εγκληματική" την οδηγική συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που όπως είπε «οδήγησε στο θάνατο του γιου μου και της οικογένειας μου»!

Και συνέχισε:

«Ο γιος μου τελειόφοιτος ΑΣΟΕΕ φοιτητής και εργαζόμενος σε κατάστημα εστίασης. Εκείνη τη μέρα ήταν σε επίσκεψη σε συμφοιτητή του για να διαβάσουν. Οδηγούσε τρία χρόνια μηχανή και ήταν πολύ προσεκτικός γιατί έτσι τον έμαθα που οδηγώ 40 χρόνια».

Ο πατέρας του Ιάσονα εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι, το παιδί του φορούσε κράνος γιατί όπως συμπλήρωσε «ήταν προϋπόθεση για να οδηγήσει όταν ξεκίνησε να οδηγεί μηχανή πρώτα θα είναι ασφαλής αυτός».

Για τον κατηγορούμενο αστυνομικό ο πατέρας του 23χρονου θύματος είπε :

«Από την προκλητική συμπεριφορά είδα έναν άνθρωπο να μην ενδιαφέρεται καθόλου, δεν ήρθε δίπλα στο γιο μου δεν επικοινώνησε μαζί μας. Στο νοσοκομείο ήρθε ο συνοδηγός ο οποίος δεν μας το είπε ότι, ήταν και ήρθε σαν συνάδελφος".




Η αδελφή του θύματος, την οποία πρόσφατα οι "Δικογραφίες" είχαν συναντήσει έξω από τη Βουλή, την ημέρα του μνημοσύνου τριών ετών από το θανατηφόρο τροαχαίο, χαρακτήρισε "απαράδεκτη τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου.

«Έχει καταστρέψει μια οικογένεια, ο Ιάσονας έχασε τα όνειρα του. Ο Ιάσονας την Τετάρτη θα γινόταν 26», είπε η μάρτυρας, έντονα συγκινημένη.

Επόμενος μάρτυρας κατέθεσε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της κ. Μπακογιάννη, ο οποίος προσπάθησε να επιρρίψει και ευθύνες στον Ιάσονα, λέγοντας ότι, είναι πάγια τακτική να εισέρχονται τα αυτοκίνητα κατ΄αυτόν τον τρόπο στη Βουλή, ενώ προσπάθησε να ισχυριστεί ότι, ο 26χρονος έκανε προσπέραση από δεξιά!

«Ήμασταν επί της Β. Σοφίας για να μπούμε στη Βουλή και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα βγάλαμε φλας για αριστερά, σταματήσαμε στο ύψος της εισόδου, πέρασαν κάποια οχήματα. Ένα ταξί μας έδωσε προτεραιότητα να περάσουμε, δεν ξεκινήσαμε και μας έκανε νόημα να περάσουμε. Έξω από τη Βουλή πάντα υπάρχει τροχονόμος. Εκείνη την ημέρα ελέγξαμε πολλές φορές και ξεκινήσαμε την πορεία για την είσοδο της Βουλής».

Πρόεδρος: Δεν αντιληφθήκατε τη μηχανή;

Μάρτυρας: Τη μηχανή δεν την αντιληφθήκαμε καθόλου. Όσο κι να κοίταξα και εγώ δεν φαινόταν η μηχανή και δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι υπήρχε μηχανή που θα έκανε τέτοια προσπέραση. Το απόγευμα πήγα στο νοσοκομείο αφού έδωσα κατάθεση.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε ότι είχατε δικαίωμα να στρίψετε αριστερά;

Μάρτυρας: Ναι. Επειδή δεν υπήρχε πινακίδα.

Εισαγγελέας: Άλλο τί γινόταν και άλλο τί επιτρέπεται… εδώ υπήρχε διαγράμμιση για υποχρεωτική πορεία ευθεία. Είσαστε αστυνομικός, πιστεύετε ότι είχατε δικαίωμα;

Πάρεδρος: Αν εγώ οδηγούσα και έκανα αυτή την κίνηση στη Βασ. Σοφίας δεν θα είχα μεγάλη κύρωση; Πιστεύετε κύριε αστυνομικέ ότι θα είχα δίπλωμα σήμερα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια αυτό γίνεται…

Πάρεδρος: Δεν ξέρω τι κάνουν, δεν το παρακολουθώ. Υπάρχει πάντως και άλλη είσοδος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Αρειος Πάγος: "Mανδύας" του Κασιδιάρη οι "Σπαρτιάτες"!


Ως "μανδύα" του καταδικασμένου για τη δράση της Χρυσής Αυγής, πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, θεωρούν οι δικαστές του Αρείου Πάγου το κόμμα "Σπαρτιάτες", το οποίο απέκλεισαν από την κάθοδο στις Ευρωεκλογές.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Α1 Πολιτικού Τμήματος για το «μπλόκο» στους Σπαρτιάτες για τις ευρωεκλογές, οι ανώτατοι δικαστές υποστηρίζουν ότι, ο πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, τον οποίο χαρακτηρίζουν συνεχιστή της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής.

Στο σκεπτικό τους, μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Οι 11 βουλευτες του κόμματος προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Kαι συμπληρώνουν ότι, πολλοί εκ των σημερινών βουλευτών των Σπαρτιατών συμμετείχαν στη δράση της Χρυσής Αυγής:

«Μετείχε μεγάλος αριθμός επιφανών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και σήμερα βουλευτές του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ».

Το μεγαλύτερο μέρος της απόφασης του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για τα κόμματα, που οδεύουν προς την Ευρωκάλπη και συγκεκριμένα οι 86 από τις 122 σελίδες του σκεπτικού, αφορά τους λόγους, για το μπλόκο στους "Σπαρτιάτες"!

Αναφέρουν:

«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο υποκαθιστά τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην απόφασή τους οι ανώτατοι δικαστές και συμπληρώνουν ότι ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Κασιδιάρης συνεχίζει να προωθεί αντιδημοκρατικές πολιτικές, που έχουν ως βάση τους τον ολοκληρωτισμό και τη μισαλλοδοξία".

Και συμπληρώνουν:

«Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι, το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα», επισημαίνουν εμφατικά στο σκεπτικό τους οι 11 αρεοπαγίτες.

Καταλήγουν δε ότι, βάσει όλων των παραπάνω, το ακροδεξιό κόμμα θα πρέπει να τεθεί εκτός ευρωκάλπης.

«Κατ΄ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, σημαντικό ρόλο στην απορριπτική, για τους "Σπαρτιάτες", απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έπαιξε η εν εξελίξει ποινική έρευνα σε βάρος των βουλευτών τους, μετα την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για εξαπάτηση ψηφοφόρων, με υποκρυπτόμενη ηγεσία τον Ηλία Κασιδιάρη.





Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Οpen" (BINTEO)



Η Δίκη στο OPEN στη νέα εποχή.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

- ΑΝΑΛΥΣΗ: ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΩΝ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Σχολιάζουν ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος.

- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: TI ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΔ
Στο στούντιο ο πρώην διεθνής διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς.

- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ.
Στο στούντιο ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης και οι δημοσιογράφοι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Μαίρη Μπενέα.

Τριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαίδη.

Μαζί του στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.












Η λίστα του Αρείου Πάγου με τα 31 κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές - Τα 15 κόμματα που μένουν εκτός


ΠΗΓΗ: iEdiseis

Η απόφαση του Τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου για τα κόμματα, που συμμετέχουν στις ευρωεκλογες και τα 15 που μένουν εκτός ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) την τελική λίστα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Συνολικά κόπηκαν 15 κόμματα από τις ευρωεκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανακοινώθηκε μόνο τη λίστα των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, που θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές όχι όμως το σκεπτικό του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι Σπαρτιάτες αποκλείστηκαν από τις ευρωεκλογές..

Τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

Τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές είναι:1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
3. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
6. ΝΙΚΗ
7. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
8. Μέρα25
9. ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
10. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
11. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΛΑ.Ο.Σ.
12. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο
13. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)
14. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
15. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
16. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
17. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
18. ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα
19. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
20. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)
21. Κίνημα 21
22. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
23. Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)
24. Νέα Αριστερά
25. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
26. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
27. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
28. Ελλήνων Συνέλευσις
29. Πράσινο κίνημα
30. Δημιουργία
31. ΚΟΣΜΟΣ
Τα 15 κόμματα που κόπηκαν

Αντίθετα, τα κόμματα που παραμένουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών είναι:1. Σπαρτιάτες
2. Οικολόγοι πράσινοι - Πράσινη ενότητα
3. ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
4. Κίνημα φτωχών Ελλάδος
5. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ
6. ΚΑΘΑΡΣΗ – Νίκος Αντωνιάδης
7. Πράσινη Οικολογία
8. Ελλάδα εμείς
9. Βόρεια Λέγκα Κράμα
10. Έλληνες - Δημήτριος Μιχάκης
11. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ
13. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ
14. Ελλήνων Νέα Αρχή
15. Παιδιά της Ελλάδος

"Μπλόκο" από τον Αρειο Πάγο στους "Σπαρτιάτες" και σε άλλα 14 κόμματα



Μπλόκο από τον Αρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες και σε άλλα 14 κόμματα, έβαλε το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, που έκανε την ανακήρυξη των κομμάτων, τα οποία θα λάβουν μέρος στις Ευρωωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου πήραν εισιτήριο για συμμετοχή στις ευρωεκλογές 31 κόμματα ενώ εκτός μένουν οι Σπαρτιάτες και άλλα 14 κόμματα.

Τα 14 κόμματα, που έμειναν εκτος, δεν είχαν καταβάλλει το παράβολο των 20.000 ευρω, που απαιτείται για τη συμμετοχή τους.



Ανακοίνωση «Θύρας 7» για τις συλλήψεις: «Αδέρφια, είμαστε μαζί σας μέχρι τέλους!»



ΠΗΓΗ: iEdiseis

Στην αντεπίθεση η Θύρα 7. «Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ».

Βολές κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Θύρα 7, ο δημοφιλέστερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, μετά το μπαράζ συλλήψεων για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Ειδικότερα, η Θύρα 7 σε ανάρτησή της χαρακτηρίζει ως «φιάσκο» τη δικογραφία και ως «απαγωγές» τις συλλήψεις, τονίζοντας ότι δεν υποκίνησε ποτέ, ούτε όπλισε κανέναν για τη δολοφονία του αστυνομικού.

«Στις δικές μας ζωές δεν θα ξεπλύνετε ούτε τα Τέμπη ούτε τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε» τονίζει η ανακοίνωση, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση τη μοναδική ημέρα της τετραετίας που σας ενδιαφέρει!».

«Αδέρφια, είμαστε μαζί σας μέχρι τέλους!», καταλήγει η Θύρα 7 απευθυνόμενη στους συλληφθέντες.
Η ανακοίνωση της Θύρας 7

«ΦΙΛΑΘΛΟΣ ,ΟΠΑΔΟΣ, ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ,ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ,ΑΡΧΗΓΟΣ…

ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ με ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΦΙΑΣΚΟ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ,η ηθική που μας διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση, ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΓΑΓΩΝΤΑΣ αδέρφια, πατεράδες,γυναίκες μανάδες!
ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ σκυλιά.
ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ,οτί ποτέ δεν υποκινήσαμε και δεν ωθήσαμε,ούτε οπλίσαμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
Η ΘΥΡΑ 7 έχει αποδείξει διαχρονικά ΠΩΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ το γήπεδο μας,είτε είναι το Καραϊσκάκη,είτε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο παίζει ο ΘΡΥΛΟΣ,αυτό είναι καθολικά παραδεκτό.
Όπως και το ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ την ΘΥΡΑ 7.
Η έρευνα που έγινε ήταν πολύμηνη,βρέθηκαν πολλά ευρήματα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ,όχι όμως τον διασυρμό χαρακτήρων, Όχι όμως το τσουβάλιασμα γενικώς και αορίστως,που στηρίζεται σε ένα μάρτυρα με κωδική ονομασία.. .
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ κύριοι της αστυνομίας και της κυβέρνησης,ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ¨ ΛΙΓΝΑΔΗΔΕΣ¨ που συγκαλύπτετε!
Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

ΥΓ 1. ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ μετά τα επεισόδια στο ΡΕΝΤΗ αστυνομικός των ΜΑΤ, ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ σε πατέρα και παιδί που έχουν ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ μέσα στα ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, "ΕΣΥ ΘΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ", ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; Ότι θέλει ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ?

ΥΓ 2 .Στο παρακάτω λινκ που παραθέτουμε,καλούμε όλους να παρακολουθήσουν,

ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΓΕΜΑΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ!

ΡΩΤΑΜΕ,εάν σε καποια από τις εκατοντάδες αυτές επιθέσεις,είχαμε ένα ακόμα νεκρό, ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008,ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ;

https://www.megatv.com/.../150.../istories-astynomikis-vias/
ΥΓ 3. ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 7 δεν υπάρχουν αρχηγοί, υπαρχηγοί,αποθηκάριοι ΚΑΙ στρατιώτες.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!! ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 7 δεν λέμε ζήτω ο αρχηγός, ΑΛΛΑ ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!».

Ο Αρειος Πάγος αποφασίζει σήμερα στις 4 για τα κόμματα των Ευρωεκλογών και τους "Σπαρτιάτες"!


Στις 4 το απόγευμα, σήμερα, αναμένεται να γίνει από το Α1 Τμήμα  του Αρείου Πάγου η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών, που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει ποια από τα 46 κόμματα και  συνασπισμοί, που έχουν υποβάλει αιτήσεις, θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τι θα γίνει με το κόμμα «Σπαρτιάτες», καθώς το πιθανότερο είναι να μην του επιτραπεί η κάθοδος στις εκλογές, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των 11 βουλευτών του, για υποκρυπτόμενη ηγεσία.

Έχουν υποβληθεί ενστάσεις για τη συμμετοχή του κόμματος των Σπαρτιατών" από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, και την Νέα Αριστερά για το θέμα της ηγεσίας του κόμματος, καθώς θεωρούν ότι πίσω από το κόμμα κρύβεται ο Ηλίας Κασιδιαρης.

Στις 2.30 αναμένεται να γίνει - ως είθισται - στον Αρειο Πάγο, έλεγχος γιά θέματα ασφαλείας.

Τι θα γίνει με τις «ορφανές» έδρες των Σπαρτιατών - Το σενάριο για 11 «τοπικές» εκλογές και το Εκλογοδικείο


Συνεδριάζει το Εκλογοδικείο, για την υπόθεση των 11 βουλευτών των "Σπαρτιατών", που θεωρείται βέβαιο ότι, θα εκπέσουν από τις έδρες τους, εάν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, υιοθετήσει την άποψη περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας τους, κάτι που θεωρείται πιθανότατο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, για παραπλάνηση ψηφοφόρων.

Εκεί, που φέρονται να μην ομοφωνούν τα μέλη του Εκλογοδικείου είναι - σύμφωνα με πληροφορίες - τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν οι βουλευτές των Σπαρτιατών.
Κατά τις ίδιες πηγές, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, "φουντώνει" το σενάριο - που έχει ήδη αποκαλύψει το iEdiseis - για τη διενέργεια εθνικών εκλογών, στις περιφέρειες στις οποίες ανήκουν οι 11 βουλευτές των "Σπαρτιατών", οι οποίοι θα εκπέσουν από τις έδρες τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η πλειοψηφία των μελών της σύνθεσης του Εκλογοδικείου τάσσεται με την άποψη των επαναληπτικών εκλογών, καθώς η εκδοχή του διαμοιρασμού των εδρών των "Σπαρτιατών" στα υπόλοιπα κόμματα, που προωθεί η άλλη πλευρά, δεν έχει νομικό υπόβαθρο, καθώς δεν υπάρχει διάταξη στο Σύνταγμα, για να "ακουμπήσει" αυτή η θεωρία, με κίνδυνο να θεωρηθεί αλλοίωση της λαικής βούλησης.

Γιά την Κυβέρνηση, η εκδοχή των επαναληπτικών εκλογών, δεν είναι και τόσο επιθυμητή...

Οπως και να έχει, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, καταβάλλεται προσπάθεια, να είναι ομόφωνη η απόφαση, καθώς είναι ζήτημα κύρους και κάτι τέτοια μετράνε στην Ευρώπη...

Για την ιστορία, το ΑΕΔ συγκροτείται από τους Προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου), τέσσερις Συμβούλους Επικρατείας και τέσσερις Αρεοπαγίτες. Για δύο από τις έξι κατηγορίες υποθέσεων στη σύνθεσή του συμμετέχουν και δύο τακτικοί καθηγητές νομικών μαθημάτων των νομικών σχολών των πανεπιστημίων της Χώρας. Πρόεδρος ορίζεται ο αρχαιότερος μεταξύ των Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.


Τα επίμαχα σημεία, που εκθέτουν τον Ολυμπιακό, στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματική οργάνωση!


Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, στο 216 σελίδων διαβιβαστικό για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη, καθώς πίσω από την εμφανή ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, που ευθύνεται για το θάνατο του 31χρονου, "βλέπουν" να "διευθύνεται η οργάνωση, σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"!

Μάλιστα σε σημεία του διαβιβαστικού κατονομάζουν τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Καραπαπά, τον επίσης Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτριο Αγραφιώτη. καθώς και το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μόραλη!

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Ωστόσο στην προκειμένη υπόθεση, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα ήταν και διαπιστευμένα από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, έδωσαν το σύνθημα, με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους, στους «ΜΙΚΡΟΥΣ» της οργάνωσης να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.
Αυτό συνέβη στις 23.04.2023 κατά τη διεξαγωγή στο στάδιο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των Play-off SUPER LEAGUE 1. Προς το τέλος του αγώνα, όταν η ΑΕΚ πέτυχε 3ο γκολ, οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα, προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς, που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα".

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι, "ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως οι .... εισέρχονταν όχι απλά στο γήπεδο, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως SLO της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από την διοργανώτρια αρχή SUPER LEAGUE, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη".

Για την "συγκεκαλυμένη ηγεσία" της εγκληματικής οργάνωσης, όπως την αποκαλούν, αναφέρει η ΕΛΑΣ:

"Ωστόσο από την λεπτομερή εξέταση και εκτίμηση του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εγκληματική οργάνωση να διευθύνεται, συγκεκαλυμμένα και σε ανώτατο επίπεδο, από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ποδοσφαιρικής ομάδας) και του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (Ο.Σ.Φ.Π.)., χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των οποίων, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε άλλως θα είχε πολύ περιορισμένο εύρος και δράση".

Η εγκληματική οργάνωση περιγράφεται με ιεραρχία και δομή,

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, "οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που αυτοαποκαλούνται «οργανωμένοι», έχουν συγκροτήσει, σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, τουλάχιστον όμως από τις αρχές του έτους 2019, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, ... που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και ιδίως εκρήξεων και εμπρησμών ... κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βομβών και μηχανισμών (τελούμενες και κατά τη συμμετοχή σε δημόσιες συναθροίσεις), ανθρωποκτονιών τετελεσμένων και σε απόπειρα, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κλοπών, ληστειών, εκβιάσεων, φθορών ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης κατοχής και χρήσης φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κροτίδων καθώς και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων".

Το κίνητρο τους, όπως αναφέρεται είναι "οπαδικό" και εξηγούν: "... δηλαδή είτε ως έκφραση δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας για μη ευνοϊκά για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αποτελέσματα αγώνων και αποφάσεις της διαιτησίας, είτε ως μέσο εκφοβισμού και επίδειξης υπέρτερης δύναμης/ισχύος απέναντι σε οπαδούς διαφορετικών ομάδων αλλά και έναντι των αστυνομικών δυνάμεων που διατίθενται στους αγώνες που συμμετέχει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τη διαφύλαξη της τάξης, την ασφάλεια αθλητικών αποστολών και φιλάθλων και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων".

Επιπλέον, στην εγκληματική οργάνωση προσδίδονται και οικονομικά οφέλη, καθώς αναφέρεται: "Ωστόσο, εντοπίστηκαν και οικονομικά οφέλη συνδεόμενα με τη δράση ορισμένων τουλάχιστον εκ των μελών της οργάνωσης, όπως αναλυτικά αναφέρεται στη συνέχεια".

H εγκληματική οργάνωση δρα κυρίως στην Αττική, όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, αλλά "υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου με αφορμή αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού εκτός Αττικής, διαπράχθηκαν προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στον Βόλο και στα Ιωάννινα".

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό "η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, είναι επιχειρησιακά δομημένη, δηλαδή έχει εσωτερική διάρθωση και σαφή ιεραρχική δομή υπό την έννοια ότι τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους, τα δε νεότερα ή κατώτερα μέλη υποτάσσουν τη βούλησή τους στα ανώτερα μέλη και όλοι μαζί διαμορφώνουν τη βούληση της οργάνωσης, που κατευθύνεται στην επίτευξη του κοινού σκοπού, δηλαδή στην τέλεση των προαναφερθέντων εγκλημάτων, τα οποία διαπράττονται κατόπιν προαπόφασης και προηγούμενης οργάνωσης ούτως ώστε να αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της συλλογικής δράσης των μελών της".

Στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ γίνεται λόγος για "τα ηγετικά μέλη, που τα νεότερα ή κατώτερα μέλη αναγνωρίζουν ως επικεφαλείς της «ΘΥΡΑΣ 7», τους αποκαλούν «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», και υποτάσσονται πλήρως στη βούληση και τις εντολές τους, και τους αποκαλούμενους «ΜΙΚΡΟΥΣ», δηλαδή άτομα νεαρής ως επί το πλείστον ηλικίας, συνήθως 16 – 24 ετών, οι οποίοι αποτελούν κατώτερα μέλη που χρησιμοποιούνται από την ηγετική ομάδα κυρίως ως δύναμη κρούσης και προς επίτευξη αριθμητικής υπεροχής κατά την πραγματοποίηση των επιθέσεων".

Μάλιστα, όπως τονίζεται: "...είσοδος με διαπίστευση στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους των γηπέδων προκύπτει και για άλλα ηγετικά μέλη...Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση...".

Και συνεχίζει:

"Ωστόσο στην προκειμένη υπόθεση, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα ήταν και διαπιστευμένα από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, έδωσαν το σύνθημα, με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους, στους «ΜΙΚΡΟΥΣ» της οργάνωσης να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Αυτό συνέβη στις 23.04.2023 κατά τη διεξαγωγή στο στάδιο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των Play-off SUPER LEAGUE 1. Προς το τέλος του αγώνα, όταν η ΑΕΚ πέτυχε 3ο γκολ, οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα, προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς, που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Μετά τη διακοπή του αγώνα, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, από διάφορα αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον της από τις κερκίδες VIP.

Τότε ο Α.Ι. έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 του γηπέδου να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης, γεγονός που έγινε δημόσια αντιληπτό και δεν μπορεί να πέρασε απαρατήρητο από τους παράγοντες και τους υπεύθυνους ασφαλείας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που βρισκόντουσαν στο γήπεδο.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και την 03/12/2023 στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στο Βόλο, όπου διεξήγετο ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 13ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE 1, όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων ακυρώθηκε το 3ο γκολ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οπότε ο Α.Ι. αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο, αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων φέρεται να φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν".

Για το οικονομικό όφελος αναφέρεται επίσης:

"... τα ηγετικά μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όπως προέκυψε από διάφορες καταθέσεις, λάμβαναν από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν, ενέργεια που βοηθά την εν συνεχεία στρατολόγησή τους στην εγκληματική οργάνωση, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν τα ίδια. Επίσης μπορούσαν και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ και ΣΕΦ, σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης".

"Πλην όμως, όπως τονίζεται στο διαβιβαστικό, τα εισιτήρια και οι προσκλήσεις για τους αγώνες, εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, περιλαμβανομένων των διεθνών και φιλικών αγώνων, στους οποίους μετέχουν Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α εκδίδονται πάντοτε ονομαστικά και αριθμημένα. Μη ονομαστικά εισιτήρια, της κατώτερης τιμής και μόνο για τα μέλη του, δικαιούται να λαμβάνει μόνο ο αναγνωρισμένος σύνδεσμος φιλάθλων ...
Εν προκειμένω ο μόνος νόμιμος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, σύνδεσμος φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είναι το σωματείο με την επωνυμία «Λέσχη Φιλάθλων Ολυμπιακού ΘΥΡΑ 7», που συστάθηκε και λειτουργεί με τη συναίνεση του αθλητικού σωματείου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» και το οποίο, σύμφωνα με το αντίγραφο βιβλίου μητρώου μελών χορηγήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία υποβάλλεται ετησίως, αριθμεί μόνο (είκοσι επτά) 27 εγγεγραμμένα μέλη και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λαμβάνει περισσότερα εισιτήρια από τα μέλη της.
Σημειωτέον ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών της άνω Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού «ΘΥΡΑ 7» δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα ηγετικά ή κατώτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης".

Και συνεχίζει;

"Συνεπώς η μαζική διάθεση μη ονομαστικών εισιτηρίων για τις ανάγκες της Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού «ΘΥΡΑ 7» σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται και μόνο ως προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί...".

Στο διαβιβαστικό γίνεται λόγος για «έμμεση χρηματοδότηση των χούλιγκαν», καθώς αναφέρεται:

«Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις».

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας γίνεται εκτενής αναφορά για οπαδούς, που έβρισκαν δουλειά από το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Οπως τονίζεται "... αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία) είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στο Δήμο Πειραιά, του οποίου ο Δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης, είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που χορηγήθηκαν μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ο Α.Ι. εργάζεται από 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, που είναι το επίσημο κατάστημα (μπουτικ) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί επί δίμηνο και στο Δήμο Πειραιά.

Ο Π. Θ. εργάζεται από τον Ιούνιο 2022 στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώ από το Φεβρουάριο του 2021 έως Μάιο του 2022 εργαζόταν στο Δήμο Πειραιά.

Οι Μ.Δ. και Κ. Π, προσλήφθηκαν την 01/06/2022 στον Δήμο Πειραιά, όπου εξακολουθούν να εργάζονται.

Οι Χ. Μ. – Δ. και Χ.Ι. εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/04/2023 έως 19/06/2023.

Τέλος ο Χ.Μ. – Α. εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (δηλ. στον ερασιτέχνη) από 06/04/2020 έως 07/12/2023 Σελίδα 105 από 216 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο Υπαρχιφύλακας ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος)."

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό "ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στην βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 κατηγορούμενοι".

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες. Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί.

Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι Π.Γ., Μ. Σ. ".

Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο Π. Γ. ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές. Ο Μ. Σ. έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του".

Συγκλονιστικός είναι ο διάλογος κατηγορουμένου, μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη, γιά τον οποίον μιλάει με κυνισμό και προσβολή της μνήμης του:

"O K. Θ.εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ.
Από μεταγενέστερες της επίθεσης συνομιλίες με φιλικά του πρόσωπα, προκύπτει ότι, συμμετείχε στους δράστες των επιθέσεων, καθώς τοποθετεί τον εαυτό του, ανάμεσά τους, σε χρόνους και τόπους που λάμβαναν χώρα οι επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Κ.Θ.: Με το Ρέντη;
«Ρ.: Στου Ρέντη;
«Κ. Θ.»: Πω πω μας ζαλίσαν τα αρχ@@@@ ρε μαλα…. Γιναν τα επεισόδια τέλος πάντων.
«Ρ»:Μμμμ
«Κ Θ»: Ε μπαίνουμε πάλι μέσα.
«Ρ»: Μμμμ
«Κ Θ»: Και σε κάποια φάση σκάνε πάλι ματ και ρίχνουνε δακρυγόνα πάνω στην πόρτα.
«Ρ»: Μμμμ
«Κ Θ»: Και μας και είχαμε κλειστεί μέσα και είχε είχαν πέσει δακρυγόνα μέσα. Πάμε να βγούμε από μια έξοδο κινδύνου εκεί πέρα και τους βλέπουμε να είναι ακόμα έξω. Πάω να πηδήξω ένα φράχτη και βλέπω ματατζήδες και μου λένε εσένα σε έχουμε σταμπάρει θα σε γαμήσουμε, κατεβαίνω αρχίζω να τρέχω δεν μπορούσα να φύγω με τίποτα, κανείς δεν μπορούσε και απλά μας κυκλώσανε φέρανε κλούβες,».
«Χ»: Για..Ήσουν έξω;
«Κ Θ »: Μόνο σε κάποια φάση ρε φίλε δεν ήμουνα από την αρχή.».

Στη συνέχεια της συνομιλίας του με τον «» προσβάλει τη μνήμη του νεκρού Υπαρχιφύλακα αναφέροντας χαρακτηριστικά:

« Χ»: Κρίμα όμως έτσι;
«Κ Θ»: Να πάει να γαμηθεί το αρχ@@@ ρε.
«Χ»: Ε εντάξει τώρα και αυτός ρε φίλε την δουλεία του πάει να κάνει και να πούμε βρέθηκε νεκρός.
«Κ Θ »: Ε τώρα ε έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με τον Μιχάλη και με τον Άλκη δειπνούν όλοι μαζί.

Στη συνέχεια της ίδιας συνομιλίας, αναφερόμενος στα περιστατικά του Ρέντη, εμφαίνεται να είχε γνώση για το σχέδιο της επίθεσης και για την ανθρωποκτόνο πρόθεση των δραστών, καθώς και ιδία θέαση τόσο στα «πολεμοφόδια» που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος των αστυνομικών όσο και στα περιστατικά που έλαβαν χώρα και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Χ»: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.
«Κ Θ»: Ναι.
«Χ»: Και όποιον πάρει ο χάρος
«Κ Θ»: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα αδειάσαν όλα. Εδώ ρε μαλάκα είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;
«Χ»: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν
«Κ Θ »: Ναι πήγαν να γαμήσουν τα ματ και ήταν λίγα τα ματ. Είχε μόνο δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ κάτι τέτοιο.
«ΧΣ»: Εγώ είχα ακούσει είχα διαβάσει βασικά ότι και καλά είχαν έρθει βάζελοι έξω από το γήπεδο εκείνη την μέρα για αυτό.
«ΚΘ »: Μαλακίες ρε όχι δεν ισχύει αυτό καν.
«Χ»: Ψέματα ε; Μόνο με Αστυνομία δηλαδή;
«ΚΘ »: Παραμύθια ήταν τέτοιο ήταν στημένο ρε μαλάκα. Εγώ στην αρχή είχα ακούσει για έξι διμοιρίες. Είχα ακούσει ότι ήταν έξι οι διμοιρίες και κάτι θα γίνει απλά με τις έξι διμοιρίες.
«Χ»: Και εκείνη την ώρα τους έριχναν ξύλο; Τους μπάτσους;
«Κ Θ »: Ναι ρε φάγανε πολύ π@@@@@ οι μπάτσοι ρε σου λέω ρε βάλαν πόδια κεφάλι και φύγαν. ».

Στη συνέχεια τις συνομιλίας εμφαίνεται να ανησυχεί καθώς έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παράβαση του Ν. 2725/1999:

«Κ Θ »: Μας βάλανε σε μια αίθουσα και καθόμασταν σαν μαλ@@@@, μας πήραν πυρίτιδα, μετά μας πήγαν αλλού για δαχτυλικά και το βράδυ της επόμενης ημέρας μας αφήσαν. Η μαλ@@@@είναι ότι έχω άλλο ένα για οπαδική βία.
«Χ»: Ε;
«Κ Θ »: Έχω ένα δικαστήριο για οπαδική βία.
«Χ»: Για ποιο τέτοιο; Για ποιο αγώνα;
«Κ Θ »: Για το Νέα Ιωνία Ηράκλειο.
«Χ»: Α καλά τι έκανες εκεί;
«Κ Θ »: Που έγινε πριν δυό μήνες ρε μας πιάσανε στην μέση του δρόμου και βρήκανε πράγματα. Επειδή πηγαίναμε για τέτοιο».

Επίσης, εμφανίζεται περήφανος για τη πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς, όπως αναφέρει, αυτή η πράξη αποτελεί ισχυρό επίτευγμα έναντι των αντίστοιχων, των οπαδών αντίπαλων ομάδων. Μάλιστα, αναφερόμενος στην πράξη ανθρωποκτονίας μιλάει στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο με τη φράση
«Σκοτώσαμε άνθρωπο» !

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

« «Χ»: Δεν μου λες τώρα ποιο δυνατοί οπαδικά ποιοι είναι στην Αθήνα;
«Κ Θ »: Αυτή την στιγμή;
«Χ»: Ναι.
«Κ Θ »: Εμείς ρε μαλάκα.
«Χ»: Σωστός.
«Κ Θ »: Σκοτώσαμε άνθρωπο τι μου λές τώρα. Εμείς και οι παοκτζήδες. Εμείς και οι παοκτζήδες.
«Χ»: Εγκληματικές οργανώσεις
«Κ Θ »: Ετσι οι άλλοι φλώροι είναι. Οι αεκτζήδες σφαχτήκαν μεταξύ τους. Πείτε το ρε μαλ@@@@ ότι ο Αριστείδης τον έχει σκοτώσει τον Μιχάλη μην ντρέπεστε"!.

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σε πέντε ανακριτές χρεώθηκε η δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, για τη δολοφονία Λυγγερίδη


Σε πέντε ανακριτές χρεώθηκε η ογκωδέστατη δικογραφία, για την οπαδική - εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Βασικός ανακριτής της υπόθεσης ορίστηκε ο 9ος τακτικός ανακριτής κ. Παναγιώτης Τζιούβας και επίκουρες ανακρίτριες η 22η Αρετή Δημητρακοπούλου και η 17η Αγγελική Λιάκουρη.

Παράλληλα θα ασχοληθεί ο 4ος ανακριτής ναρκωτικών, με τμήμα της δικογραφίας, που αφορά τους κατηγορούμενους , που κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Επιπλέον θα ασχοληθεί με τους τρεις ανήλικους κατηγορούμενους η ανακρίτρια ανηλίκων.


















Αυτά είναι τα 28 αδικήματα, για τα οποία θα λογοδοτήσουν οι 160 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη!


Η μεγαλύτερη ποινική δίωξη, που έχει ασκηθεί ποτέ, αφορά την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σέβη, ο οποίος μελέτησε τη δικογραφία των 5.000 σελίδων, που συνέταξε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.

Εικοσιοκτώ αδικήματα αποδίδονται στους 160 εμπλεκόμενους, οι 67 εκ των οποίων συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, παραπέμπονται, για να απολογηθούν στην ανάκριση, ενω προ το παρόν κρατούνται

Ολες οι κατηγορίες, που αποδίδονται στους 160 εμπλεκόμενους, πεερεβάλλονται από τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για την αθλητική βία, που επισύρει βαρύτερες ποινές, για τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη δικογραφία αρχηγικός ρόλος αποδίδεται σε οκτώ από τους εμπλεκόμενους, εκ οποίων ορισμένοι είναι μεταξύ των συλληφθέντων, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να προσαχθούν στον ανακριτή.

Η πράξη της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποδόθηκε από τον εισαγγελέα σε 8 συγκεκριμένα πρόσωπα, που φέρονται ως καθοδηγητές της εγκληματικής οπαδικής δράσης.

Αντίθετα άλλες σοβαρότατες πράξεις, όπως η ανθρωποκτονία του αστυνομικού Λυγγερίδη, παρά το ότι, έχει ήδη αποδοθεί εξ αρχής στο 18χρονο χούλιγκαν, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι, έρριξε μία από τις φωτοβολίδες και έχει προφυλακιστεί, γιά την πράξη του, παράλληλα αποδίδεται και σε άλλους εκ των κατηγορουμένων, χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιούς, καθώς αυτόν τον προσδιορισμό, θα τον επιχειρήσει η ανάκριση.

Κατά παντός υπευθύνου είναι η ποινική δίωξη και για άλλα σοβαρά κακουργήματα, όπως ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία,  έκρηξη που είχε αποτέλεσμα το θάνατο και άλλα αδικήματα.

Σε αυτές τις πράξεις, η συμμετοχή κάθε κατηγορούμενου θα προσδιοριστεί από τους τρεις ανακριτές, που θα ασχοληθούν με την υπόθεση.

Δεκατέσσερεις εκ των κατηγορουμένων βαρύνονται με πράξεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αλλά γιά επτά από αυτούς η δικογραφία, γιά λόγους οικονομίας της ανάκρισης,  χωρίστηκε και θα ανατεθεί σε ανακριτή ναρκωτικών.

Μεταξύ των 67 συλληφθέντων είναι και ένας ανήλικος, ο οποίος θα απολογηθεί σε ανακριτή ανηλίκων, ενω δύο ακόμη ανήλικοι  των εμπλεκομένων, που δεν έχουν συλληφθεί.

Συνελήφθη επίσης και ο πατέρας ενός εκ των εμπλεκομένων, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μία φωτοβολίδα.

 Αναλυτικά η ποινική δίωξη, που ασκήθηκε αφορά τα παρακάτω αδικήματα:

- Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

- Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

- Ανθρωποκτονία στη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

- Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

- Συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

- Εκρηξη, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο, κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

- Ηθική αυτουργία στην έκρηξη.

- Συνέργεια στην έκρηξη.

- Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον εφοδιασμό οργανώσεων, με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

- Ηθική αυτουργία στην κατασκευή  εκρηκτικών μηχανισμών.

- Κατοχή εκρηκτικών υλών.

- Εκρηξη από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για ζωή, με αφορμή αθλητική εκδηλωση.

- Εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης, στο πλαίσιο αθλητικής εκδήλωσης. 
Η πράξη αφορά τα καταστήματα γύρω από το Στάδιο Καραισκάκη.

- Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή,  στο πλαίσιο αθλητικής εκδήλωσης, που ανάγεται στην αντιπαλότητα των ομάδων.

- Βία διακεκριμένη κατά υπαλλήλων, που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.

- Εμπρησμός από τον οποίον μπορεί προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα, πριν από την έναρξη του αγώνα.

- Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

- Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

- Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης. 

- Βιαιοπραγίια κατά άλλου, κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης. 

- Κατοχή αντικειμένων, που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

- Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων κλπ. 

- Κατοχή και χρησιμοποίηση αντικειμένων.

- Κλοπή κατά  συναυτουργία.

- Παράνομη οπλοκατοχή.

- Οπλοφορία.

- Οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση.

- Παράνομη κατοχή  κροτίδων.

Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.





Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές ποινικές διώξεις με 12 κακουργήματα για τους συλληφθέντες χούλιγκαν

 Η μεγαλύτερη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί ποτέ στην ιστορία είναι η δίωξη σε βάρος των χούλιγκαν για την υπόθεση που αφορά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Όλα τα αδικήματα των χούλιγκαν είναι υπό τη «σκέπη» του νόμου για την αθλητική βία που επισύρει βαρύτερες ποινές.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Σέβης, άσκησε ποινική δίωξη για 28 αδικήματα τα 12 εκ των οποίων είναι κακουργήματα.

Όλα τα αδικήματα είναι υπό τη «σκέπη» του νόμου για την αθλητική βία, δηλαδή είναι με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του συγκεκριμένου νόμου, που επισύρει βαρύτερες ποινές.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ονομαστικά για 8 από τους εμπλεκόμενους στους οποίους η Δικαιοσύνη αποδίδει ρόλο υποκινητών και αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα υπόλοιπα αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία, έκρηξη, κλπ. είναι in rem, δηλαδή κατά παντός υπευθύνου που θα αναδειχθεί από την ανάκριση την οποία θα διενεργήσουν τουλάχιστον πέντε ανακριτές.

Δ.ΒΕΡΒΕΣΟΣ στη "ΔΙΚΗ":«Στην υπόθεση Λυγγερίδη φαίνεται να λειτούργησε σωστά και μυστικά η Δικαιοσύνη» (VIDEO)

 


Στη «Δίκη στο OPEN» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, και σχολίασε τις συλλήψεις στην υπόθεση Λυγγερίδη και τη μάχη του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ 1.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: 


Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις συλλήψεις στην υπόθεση Λυγγερίδη: «Για την ελληνική δικαιοσύνη είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσει αυτό της δολοφονίας του Λυγγερίδη. Αυτή τη φορά φαίνεται να λειτούργησε σωστά και μυστικά. Έχουμε συνεχόμενα περιστατικά αθλητικής βίας που δεν έχουν μειωθεί με την αυστηροποίηση των ποινών».

Για τη μάχη του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ 1: «Είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα όλων των εποχών, πολύ ανταγωνιστικό. Είναι μικρές οι διαφορές και όλες οι ομάδες είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλές ελπίδες να το πάρει το πρωτάθλημα και να μην τον ξεγράψουμε. Αν θα το χάσει το πρωτάθλημα, θα το χάσει από τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας που άφησε βαθμούς».

Στον εισαγγελέα 67 συλληφθέντες, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, από τις 8.30 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έχουν ξεκινήσει να οδηγούνται οι 67 συλληφθέντες, για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στο Ρέντη.

Εναντίον τους αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις, κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Από τα 67 συλληφθέντες, έχουν ταυτοποιηθει πολλοί από αυτούς σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας.

Ωστόσο ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ο ηγετικός πυρήνας, ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 5 άτομα φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφ0ονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη τον Δεκέμβριο του 2023, είναι καταιγιστικές.
Μετά από έρευνες της ασφαλείας Αττικής που διεξήχθησαν υπό άκρα μυστικότητα, το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια εκτεταμένη επιχείρηση σε Αθήνα και επαρχία συλλαμβάνοντας 67 άτομα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά σε 165 άτομα και ξεπερνά τις 5.000 σελίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο.

Aπό αυτούς ένας φέρεται ως αρχηγικό μέλος της Θύρας 7. Εντοπίστηκε σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι αρχές δεν αποκλείουν να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία.

Μεταξύ των εμπλεκομένων γιά ηθική αυτουργία είναι και μάνατζερ γνωστού τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις αρχές είχε πει: «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα».

Πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμανος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης», με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ένας 31χρονος. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των αρχών.

Επίσης 31χρονος που περιγράφεται ως «ο σκληρός της κερκίδας». Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, όπως οι αρχηγοί, συντονιστές, ομαδάρχες και μέλη του εκτελεστικού βραχίονα.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να αναλύουν το προφίλ ενός 40χρονου, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι κάνει «κουμάντο» σε μία σκληρή ομάδα οπαδών. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν πριν από περίπου 24 ώρες στα Ιωάννινα. Από την παρακολούθηση του ήξεραν ότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα και είχαν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να φύγει από τη χώρα.

Όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν βρήκαν πάνω του 5.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι είχε ήδη μάθει ότι ο κλοιός γύρω του είχε αρχίσει να στενεύει εδώ και καιρό και ενδεχομένως να επιχειρούσε να εξαφανιστεί έχοντας μαζί του μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύτιμο για την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας ήταν βίντεο-ντοκουμέντο από οπαδό, που βρισκόταν σε κερκίδα, όπως και από φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.

Πολλοί από τους συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν από έλεγχο DNA, που έγινε σε αντικείμενα και ρούχα, που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο στου Ρέντη, όπως και στις τουαλέτες του σταδίου, όπου είχαν βάλει φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

"ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ" ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ερευνάται απάτη σε βάρος της Κομισιόν!

Σφίγγει ο κλοιός, για τους 60 εμπλεκομένους στο κύκλωμα στοιχηματισμού, που ξέπλενε "μαύρο χρήμα" , μέσω στημένων αγώνων.Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε ότι, διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα, για το "πλυντήριο" στοιχηματισμού, καθώς το 220 σελίδων πόρισμα του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αναμένεται να διαβιβαστεί και στο γραφείο της Ευρωπαικής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πηγές το πόρισμα Βουρλιώτη φέρεται να εντοπίζει, μεταξύ άλλων ότι, ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων, εισέπραξαν ευρωπαικά κονδύλια, μέσω εταιριών, που ξέπλεναν βρώμικο χρήμα.

Το αδίκημα, που θα διερευνηθεί, μεταξύ άλλων είναι και η απάτη σε βάρος της Ευρωπαικής Ενωσης, που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Για την υπόθεση διενεργεί ήδη έρευνα ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, καθώς το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, που βρίσκεται στα χέρια του έχει εντοπίσει αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, χειραγώγηση αγώνων, απάτη σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, την υπόθεση να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ευρωπαική Εισαγγελία, εάν κριθεί ότι, υπερισχύει η δική της αρμοδιότητα.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ: Και γιος τηλεπαρουσιαστή στους συλληφθέντες!

Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε ότι, ανάμεσα στους πρώτους συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη, βρίσκεται και γιός τηλεπαρουσιαστή.

Επίσης στους εμπλεκόμενους που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ υπάρχουν τρία ηγετικά μέλη της Θ7 και πέντε άτομα, που φέρονται ως οι καθοδηγητές της ενέδρας στου Ρέντη.

Μάλιστα φέρουν προσωνύμια, όπως "Όμλε", "Ρουμάνος", "Shark", "Κοντός" και "Κόκος".

Η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος διερευνά εγκληματική οργάνωση οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ο... τραγέλαφος Αυγενάκη!


Ο τραγέλαφος Αυγενάκη, σε όλο του το μεγαλείο!

Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΠΗ Ηρακλείου Κρήτης Νίκος Τζώρτζογλου, γιά τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και το περιβόητο δημιούργημα του, το νόμο γιά το ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, που απέκλεισε από τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα όσα σωματεία δεν ήταν εγγεγραμμένα.

Κι όμως! Να που τα γεγονότα διεψευσαν τον πρώην υφυπουργό, καθώς πρωταθλήτρις της ΕΠΣΗρακλείου στέφθηκε η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Τυμπακίου, που είναι εκτός μητρώου.

Μας είπε ο κ. Τζώρτζογλου:

"Βράβεύσα ως πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ηρακλείου την ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Τυμπακίου που ομως δεν είναι στο μητρώο..

Και η οποία κατέφυγε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και κατάφερε και ενω είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣΗ περισσότερο από 1,5 μήνα να αγωνιστεί και να πάρει και το πρωτάθλημα...

Η πρωτη και μοναδικη ομαδα στην Ελλαδα που στεφεται πρωταθλητρια χωρις να ειναι στο μητρωο.....ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ"!

Είκοσι εισαγγελείς στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ, για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη!


Είκοσι εισαγγελείς σε όλη τη χώρα έλαβαν μέρος στις 
σαρωτικές έρευνες της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και επαρχία για την υπόθεση θανάτου του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη

Την υπόθεση συντόνιζε ο νέος Εισαγγελέας Οργανωμένου Εγκλήματος Δημήτρης Γκύζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η δικογραφία, που σχηματίστηκε είναι "τεράστια και είναι πολύ καλά δεμένη".

Εχουν προηγηθεί επίσης άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου!

Οι συλλήψεις για το Ρέντη, την ώρα της ημερίδας - μνημόσυνο για τον αστυνομικό Λυγγερίδη!

 


Η σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ και οι συλλήψεις, για τη δολοφονία του αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα οργανωμένων οπαδών, στα επεισόδια στο Ρέντη, τον Δεκέμβριο του 2023, συνέπεσαν χρονικά με την ημερίδα της ΠΟΑΣΥ, που γίνεται αυτή την ώρα 
είναι αφιερωμένη στη μνήμη του και γίνεται στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

Το καλύτερο μνημόσυνο, για τον αστυνομικό!


Δολοφονία Λυγγερίδη: Πάνω από 60 συλλήψεις - «Πράσινο φως» από Μαξίμου!


Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα οργανωμένων οπαδών έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη τον Δεκέμβριο του 2023.

Το σκηνικό στην υπόθεση αλλάζει, καθώς μέχρι σήμερα, για τη δολοφονία του αστυνομικού είχε συλληφθεί μόνο ένας 18χρονος, ο οποίος φερόταν ως το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Ωστόσο, σήμερα, όπως έγινε γνωστό, η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις οργανωμένων οπαδών σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν προσαχθεί περισσότερα από 50 άτομα και αναζητούνται άλλοι 60, ενώ έχουν βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες, σε σπίτια, γραφεία και οχήματα, προκειμένου να κατασχεθούν πειστήρια.

Κατά τις ίδιες πηγές, για την επιχείρηση ήταν ενήμερος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δίνοντας το «πράσινο φως» για τις έρευνες!

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι συλλήψεις δεν έγιναν με έκδοση ενταλμάτων, αλλά με τη διαδικασία του αυτοφώρου κακουργήματος, που ακολουθείται όταν ερευνάται εγκληματική οργάνωση.

Είναι παρόμοια με την τακτική, που είχαν ακολουθήσει οι Αρχές, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής!

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, καθώς και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται ότι είναι και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Ολοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στη Γ.Α.Δ.Α και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας,

Κατά τις ίδιες πηγές θα επιληφθεί η Εισαγγελία Αθήνας και όχι η Εισαγγελία Πειραιά, για την αποφυγή επεισοδίων και επειδή στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις σημερινές έρευνες

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού τη 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια»

Το χρονικό της επίθεσης στον Ρέντη

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2013, ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ.

Επί 20 μέρες έδινε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (27/12).

Η ναυτική φωτοβολίδα τον είχε χτυπήσει στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία και προκαλώντας του σοβαρή αιμορραγία.

Ο αστυνομικός αμέσως μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Οι γιατροί σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την αιμορραγία αποφάσισαν λίγα 24ωρα αργότερα να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του εξαιτίας των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και των εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του.

Ο αστυνομικός, μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, νοσηλευόταν σε καταστολή και υποβαλλόταν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούσαν πολλά ζωτικά του όργανα.

Για τον τραυματισμό του 31χρονου είχε συλληφθεί ένας 18χρονος.

Ο νεαρός δράστης βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων και κατά τη σύλληψή του ομολόγησε την πράξη του στις Αρχές.

Ο 18χρονος, που έχει προφυλακιστεί , είχε πει στην απολογία του ότι, δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι′ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο–τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Πρόσφατα έκλεισε από την ανακρίτρια Πειραιά η δικογραφία για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη, με μοναδικό κατηγορούμενο το 18χρονο, προκειμένου να μην παρέλθει το 18μηνο και αφεθεί ελεύθερος πριν από τη δίκη του.

Η έρευνα ωστόσο συνεχίστηκε από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.



Βιώνουμε μια ιδιόμορφη οικονομική «Κατοχή»!..


Κοινωνικό-οικονομικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου


Ξεκίνησαν οι κοκορομαχίες των υποψηφίων Ευρωβουλευτών των 46 (ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ) Πολιτικών Κομμάτων που δήλωσαν συμμετοχή στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024...

Μπροστά μας το δέκατο τέταρτο καλοκαίρι από εκείνο του 2010 που ο κ Παπανδρέου από το Καστελόριζο μας ανακοίνωσε τα «μαύρα μαντάτα» υποταγής μας στον έλεγχο των σύγχρονων «οικονομικό-πολιτικό-Δομών» που τις γνωρίσαμε στην Πατρίδα μας Ελλάδα αρχικά με την μορφή της «Τρόικας» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) η οποία, όπως οι 3 Σωματοφύλακες του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα Αλεξάνδρου Ντουμά (πατέρα, διότι με το ίδιο όνομα υπήρξε και υιός) ) που τελικά ήταν 4, έγινε «τετράδα» και τώρα πια μεταμορφώθηκε (είναι εντυπωσιακά πλούσια η ελληνική γλώσσα, όπως και η ελληνική φαντασία μας, σε «Θεσμούς» των Ευρωπαίων και άλλων ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ μας που αφού ήδη εισέπραξαν δυόμιση φορές όσα τους χρωστούσαμε τους χρωστάμε άλλα τόσα και προτείνω, μερικά από τα πολύ πικρά δεδομένα:

Το δράμα για αμέτρητες χιλιάδες ιδιοκτήτες οικογενειακών κατοικιών βρίσκεται σε εξέλιξη με ξένους «επενδυτές» μαζί με τα εγχώρια «αρπακτικά», να έχουν ήδη αρπάξει και να συνεχίζουν να περιμένουν, σαν τα κοράκια λένε πολλοί συμπατριώτες μας, τις ημέρες, που θα αρπάξουν και χιλιάδες άλλες για ένα κομμάτι ψωμί…

Να σας θυμίσω εδώ την περίπτωση Βουλευτή, που μέσω Τραπεζικής διευκόλυνσης αγόρασε κόκκινα δάνεια αξίας 63 εκατομμυρίων δραχμών με το ποσό των 4 εκατομμυρίων
δραχμών...

Τί είπα; Καλά το ακούσατε 4 εκατομμύρια για 63 εκατομμυρία. Ήμαρτον Κύριε χρονιάρες μέρες...

Κοντεύει να πουλήσουμε ΟΛΗ την Ελλάδα, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ παραμένουμε χρεωμένοι με σχεδόν 452 δις. ευρώ, ποσό που αυξάνεται με κάθε 603 ευρώ κάθε δευτερόλεπτο...

Οφείλουμε να αποπληρώσουμε το τεράστιο χρέος στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας με ένα ΑΕΠ, που συρρικνώθηκε από τα περίπου 238 δις ευρώ του 2009 στα περίπου 176 δις του 2016 , και
με τη βοήθεια του τουρισμού έφτασε ξανά τα 220 δις ευρώ το 2023…

https://commodity.com/data/greece/debt-clock/

Ρίξτε μια ματιά στον παραπάνω σύνδεσμο, που δείχνει το ΕΘΝΙΚΟ μας χρέος ,για το οποίο ευθύνονται ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις που εκλέξαμε μετά το καλοκαίρι του 1974.

Τελικά μήπως τελούμε υπό μια ιδιόμορφη «Κατοχή» αλλά ΔΕΝ το παραδεχόμαστε μολονότι:

Περίπου το 29,5% των Ελλήνων που εξαιτίας της ανεργίας και των χαμηλών εισοδημάτων οι Ευρωπαϊκές Στατιστικές τους κατέτασσαν σε επίπεδα « κινδύνου φτώχειας» τώρα πια βιώνουν μια πρωτόγνωρη οικτρή πραγματικότητα( που θυμίζει με συσσίτια εκείνη, που είχαν βιώσει οι Έλληνες τότε ότσν η Πατρίδα μας βρισκόταν υπό Ναζιστική Κατοχή, που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς…

Το ποσοστό φτώχειας, που ανέφερα παραπάνω, εάν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά επιδόματα θα περνούσε το 48% και με αυτές τις επιδόσεις η Ελλάδα κατέχει μετά τη Βουλγαρία τη δεύτερη θέση ΦΤΩΧΕΙΑΣ στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

https://www.sofokleousin.gr/ayksisi-tis-ftoxeias-stin-ellada

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Το 50% περίπου των Ελλήνων, που μέχρι την παραμονή του ερχομού της τρόικα και των

ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ αποτελούσαν στατιστικά την ΜΕΣΑΙΑ τάξη, τελούν ήδη υπό διωγμό και σε καθημερινή βάση υποβάλλονται σε φορομπηχτικές διαδικασίες «φτωχοποίησης»…

Και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το υπόλοιπο 20% των Ελλήνων ΔΕΝ φαίνεται να «πήραν χαμπάρι ότι, ζούμε και πάλι σε καθεστώς μιας ιδιόμορφης «Κατοχής» και συνεχίζουν εμφανώς να ζούνε όπως ζούσαν πάντα με βίλες, με πολυτελή Γερμανικά αυτοκίνητα και με Σαββατοκύριακα στη Μύκονο και διακοπές σε εξωτικούς παραδείσους εκτός Ελλάδος…

Δακρύζω Συμπατριώτες καθώς θυμάμαι τον 5 ο στίχο του «Ύμνου εις την Ελευθερία» 

«Δυστυχής! Παρηγορία/ μόνη σου έμενε, να λες/

περασμένα μεγαλεία, και διηγώντας τα να κλαις»

Ήδη βιώνουμε τον χειμώνα πρωτόγνωρων στερήσεων με την καλπάζουσα ακρίβεια και φόβου για το αύριο με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και είναι μπροστά μας ο
γνωστός «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», εάν βέβαια απομείνουν κάποια κούτσουρα και παλούκια για κάψιμο…

Κλείνοντας σας παρακαλώ πείτε μου, το ΤΕΡΑΣΤΙΟ, συνεχώς αυξανόμενο χρέος στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ θα μπορέσουμε να το αποπληρώσουμε ποτέ;

«Αντιγόνη στη Χάγη»: Η Λιάνα Κανέλλη αναψηλαφεί τη δίκη Μιλόσεβιτς - Με την Αλέκα Παπαρήγα!



Η δίκη Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, "ζωντανεύει",  μέσα από το βιβλίο "
Αντιγόνη στη Χάγη. Η κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη στη Δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς", των εκδόσεων "Σύγχρονη Εποχή".



Η παρουσίαση του βιβλίου, που αφορά την "απόδοση και δημοσίευση στα ελληνικά ενός δικαστικού κειμένου, με βαθιά, όμως, πολιτική απόχρωση", θα γίνει την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 7.30, στα γραφεία της "Σύγχρονης Εποχής".



Κατά την παρουσίαση η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναμένεται να προσεγγίσει πολιτικά τα όσα συνέβησαν στην δίκη Μιλόσεβιτς αναδεικνύοντας τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Γιά το βιβλίο «Αντιγόνη στη Χάγη», ο εκδοτικός οίκος "Συγχρονη Εποχή", αναφέρει:

"Η, για πρώτη φορά, ολόκληρη απόδοση και δημοσίευση στα ελληνικά ενός δικαστικού κειμένου, με βαθιά, όμως, πολιτική απόχρωση, αυτού της κατάθεσης της Λιάνας Κανέλλη στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη, συνιστά μία αντικειμενική πρωτοτυπία, αλλά και μία προσφορά με πολλούς αποδέκτες. Όλους εκείνους που δεν ξεχάσανε και όλους εκείνους που δεν ξέρουν και αποζητούν να μάθουν την αλήθεια. Την αλήθεια όχι μόνο για το τι συνέβη τη μέρα της κατάθεσης, εκείνη τη φθινοπωρινή μέρα του Οκτώβρη του 2004 στη Χάγη, αλλά και για το τι συνέβη τις 78 μέρες της άνοιξης του 1999 στο Βελιγράδι, που τις μετέτρεψαν μονομιάς σε σκοτεινό χειμώνα οι ΝΑΤΟϊκοί επιδρομείς. Αποδέκτες είναι όσοι πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για την ειρήνη μέσα από το δρόμο της αντιπαράθεσης με τον καπιταλισμό, που κυοφορεί και γεννά τον πόλεμο.

Το περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού λαού. Είναι, όμως, και κάτι περισσότερο· είναι η αποκάλυψη και διάσωση στη συλλογική μνήμη μίας ιστορίας για μία μοντέρνα Αντιγόνη ενώπιον ενός σύγχρονου Κρέοντα υπό τη μορφή της σύνθεσης ενός Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η ιστορία έλαβε χώρα στη Χάγη δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά από την πρώτη Αντιγόνη του Σοφοκλέους, άγνωστο πόσα χρόνια πριν την επόμενη Αντιγόνη, που θα προκύψει ως ανάγκη των καιρών για αντίσταση, αγώνα, αμφισβήτηση απέναντι στους μελλοντικούς Κρέοντες μέχρι αυτοί να ηττηθούν οριστικά".