Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Νέα ντοκουμέντα γιά τον πειθαρχικά διωκόμενο δικαστή Σκουτέρη

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Tρία νέα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν οι “Δικογραφίες”, για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρη Σκουτέρη, που ήδη ελέγχεται πειθαρχικά από τον Αρειο Πάγο, για ακατανόητες καθυστερήσεις πειθαρχικών αποφάσεων του ποδοσφαίρου.
H μεταμεσονύκτια εφετειακή απόφαση του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, που οδήγησε στην πειθαρχική δίωξη Σκουτέρη, δεν είναι το μοναδικό του... φαουλ.
Για παράδειγμα δεν έχει εκδωσει ακόμη απόφαση για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ, που είναι προγενέστερο του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, παρά το ότι, οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ζητούν επίμονα το σκεπτικό της απόφασης της Τούμπας, για να καταθέσουν υπόμνημα για το ματς στο Καραϊσκάκη.
Η μεγαλύτερη καθυστέρηση Σκουτέρη όμως, καταγράφηκε στην εφετειακή απόφαση του προέδρου ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρη Γιαρένη.
Πέρασαν έξι μήνες, για να εκδοθεί η απόφαση και το σκεπτικό δεν έχει γραφτεί ακόμη, ενώ υπάρχουν σημεία , που προκαλούν... σκιές.

Αυτό που κυρίως γενναει πολλά ερωτήματα και το αποκαλύπτουν οι “Δικογραφίες” είναι το γεγονός ότι, στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ δημοσιεύεται η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, για την υπόθεση Γιαρένη, η οποία ενώ εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε προχτες, 21 Μαρτίου 2018, εμφανίζεται να εχει εκδοθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2018, δηλαδή πριν από τη μεταμεσονύκτια εφετειακή απόφαση του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και πριν το κρίσιμο ματς με τον τραυματισμό του προπονητη Γκαρθια στο πρόσωπο, με το χαρτινο ρολο.

Απόφαση Επιτροπής Εφέσεων 21/03/2018

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 12:59
Κατά τη συνεδρίασή της στις 22/02/2018 η Επιτροπή Εφέσεων έλαβε την ακόλουθη απόφαση.
  Απέρριψε ως απαράδεκτη τη συζήτηση της έφεσης της από  5-10-2017 έφεση  των Γεωργίου Παπαμακάριου και   Αριστείδη  Σπανέα  κατά της  από 2-10-2017  απόφασης  της  Επιτροπής  Δεοντολογίας   της  ΕΠΟ   και  του  Δημητρίου Γιαρένη.

 Απέρριψε  την από 3-10-2017 έφεση του Δημητρίου Γιαρένη  του Κυριάκου κατά της υπ’ αριθμ.15/2017 απόφασης της  Επιτροπής  Δεοντολογίας της
ΕΠΟ.
Ακόμη πιο περίεργο είναι πως είναι δυνατόν, η απόφαση Γιαρένη να έχει τον αριθμό 11/2018 και εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ ως προγενεστερη της μεταμεσονύχτιας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, η οποία εκδόθηκε ξημερώματα της 10ης Μαρτίου 2018 και εχει τον αριθμό 9/2018!!
Για την ιστορια, ο δικαστής Δημήτρης Σκουτέρης δεν διακρίνεται για τη άμεση συγγραφή σκεπτικών της επιτροπής που προεδρεύει, παρά τα αντανακλαστικά που επέδειξε στο νυχτέρι  του προπερασμένου Σαββατοκύριακου
Ετσι, φημολογείται στην ΕΠΟ ότι, ο κατα δήλωσιν του “φοβισμένος” Πρόεδρος Πρωτοδικών έχει ξεχάσει να γράψει σκεπτικά σε ορισμένες αποφάσεις!

Η μεγαλύτερη καθυστέρηση Σκουτέρη καταγράφεται στην εφετειακή απόφαση Γιαρένη (πρόεδρος ΕΠΣΑΝΑ).
Επιπλόν, μετα απο
την πειθαρχική δίωξη, που άσκησε η επιθεωρήτρια των δικαστηρίων στον πρόεδρο πρωτοδικών Δ. Σκουτ'ερη, για την ανακοίνωση της απόφασης για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρυσούλα Παρασκευά, διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντιον του και για θεμα, που δεν αφορά το ποδόσφαιρο. Όπως κατήγγειλε, λοιπόν, στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM, «Έφεση της Τρίτης» και στον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο πρόεδρος της ΑΕ Ποντίων, Μιχάλης Κακουλίδης, «ο κ. Σκουτέρης ακόμη δεν έχει καθαρογράψει το σκεπτικό της απόφασής του» για τη διαγραφή της ομάδας από την Κατερίνη από τα μητρώα της ΕΠΟ, για το περιβόητο «δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», που αναγραφόταν στη φανέλα της, ως φόρος τιμής στα χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 


Με αποτέλεσμα, δηλαδή, ο σύλλογος να μην μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, τη στιγμή που η απόφαση για τις τρεις(!) εφέσεις της ΑΕ Ποντίων -με την πρώτη να έχει κατατεθεί από τον Σεπτέμβρη- να βγαίνει τον Δεκέμβρη, τρεις μήνες μετά και ενώ ο κανονισμός αναφέρει πως η Εφέσεων πρέπει να αποφασίζει εντός 7-10 ημερών!