Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Αύριο η σύνοδος του ΙΔΕΑΔ για την επικοινωνιακη (και όχι θεσμική) εξυγίανση του ελληνκού ποδοσφαίρου

Παραθέτουμε αυτούσιο το περιεχόμενο της πρόσκλησης του ΙΔΕΑΔ για την αυριανή ετήσια σύνοδό του με τις ,δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αληθινές διαπιστώσεις του.

  Αγαπητοί φίλοι , μέλη και συνεργάτες του ΙΔΕΑΔ

Καλείσθε  στην καθιερωμένη πλέον ετήσια σύνοδο του ΙΔΕΑΔ, την οποία θα ακολουθήσει η απονομή των Απολλώνειων  Βραβείων 2017, που επίσης έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός στα δρώμενα του ελληνικού αθλητισμού.

Οι δύο συνεχόμενες  εκδηλώσεις θα γίνουν στις 20-10-2017 και ώρα 15:00 και 18:00 αντίστοιχα στο ολυμπιακό ακίνητο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο Φάληρο.

Η αθλητικονομική επικαιρότητα μας υποχρεώνει για μια ακόμη φορά να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο και τις νομικές διαστάσεις που λαμβάνουν τα θεσμικά του προβλήματα.

Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για εξυγίανση και θεσμική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, αποδείχθηκε από τις εξελίξεις ότι οι εξαγγελίες αυτές είχαν μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα και καμία απολύτως θεσμική στόχευση.

Διότι, τόσο η αλλαγή καταστατικού της ΕΠΟ, όσο και οι νομοθετικές αλλαγές που έγιναν στο όνομα της εξυγίανσης, όχι μόνο δεν προσέφεραν κάποια θεσμική βελτίωση στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αντιθέτως δημιούργησαν νέα θεσμικά προβλήματα.

Η μόνη αλλαγή που επιτεύχθηκε, ήταν αλλαγή σε ορισμένα πρόσωπα του προσκηνίου και του παρασκηνίου, τα οποία όμως και πάλι, λειτουργώντας εντός του ιδίου σαθρού θεσμικού πλαισίου, ουδόλως εγγυώνται την θεσμική ένταξη  του ποδοσφαίρου σε τροχιά νομιμότητας και αθλητικού ήθους.

Όλα τα παραπάνω θα επισημανθούν και θα αναλυθούν επαρκώς και λεπτομερώς από τους εισηγητές της ημερίδας και την συζήτηση που θα επακολουθήσει.

Στη συνέχεια, κατά την  απονομή των Απολλώνειων Βραβείων, εκ μέρους του  ΙΔΕΑΔ  θα βραβευθεί η Εισαγγελεύς Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου για την σημαντική συνεισφορά της στον αγώνα κατά της ανομίας στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. 

Επισυνάπτονται οι προσκλήσεις για την ημερίδα και την απονομή των βραβείων.

Α.Μαλάτος
Πρόεδρος ΙΔΕΑΔ