Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Η εισαγγελέας για το ερωτικό τρίγωνο: "Tην χτύπησε μέχρι θανάτου"

Διαβάστε τι είπε η εισαγγελέας του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου στη δίκη του ερωτικού τριγώνου!

Aκτινογραφία στην υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ως το «ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης», έκανε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου,  που ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου Βαγγέλη Στεφανάκη, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, γιά τον άγριο ξυλοδαρμό της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, που στοίχισε τη ζωή της.
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, που είχε παράλληλη σχέση με την αδελφή της 23χρονης, Μαριαλένα, 32 χρονων, λέγοντας ότι η άτυχη κοπέλα κατέληξε από τα χτυπήματά του στο πρόσωπο της.
Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και για την Μαριαλένα Μπλάχα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία. 
Η υπόθεση είχε σοκάρει το Πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2013, όταν έγινε γνωστό πως η 23χρονη κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα του ερωτικού της συντρόφου Βαγγέλη Στεφανάκη και λίγες ημέρες αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή.
 
Η νεαρή κοπέλα που είχε ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο, του είχε ζητήσει να συναντηθούν, όταν είχε πληροφορηθεί, πως εκείνος διατηρούσε ερωτική σχέση και με την κατά 9 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της,
  Μαριαλένα. 
Σύμφωνα με την άποψη της εισαγγελέα, στη συνάντηση τους ο  Στεφανάκης χτύπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη Φαίη και στη συνέχεια κατόπιν συνεοννόησης με την αδελφή της, Μαριαλένα, αποφάσισαν να πουν στον πατέρα των δυο αδελφών αλλά και στις Αρχές, ότι η κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο χτυπημένη από αυτοκίνητο σε δρόμο της Νέας Μάκρης.
 
Αγορεύοντας στο ΜΟΕ η εισαγγελέας ανέφερε ότι, ο κατηγορούμενος όντας γυμνασμένος και έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καράτε και μποξ, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη Φαίη, όταν εκείνη τόλμησε να αντιδράσει και να του ζητήσει το λόγο για τα όσα συνέβησαν ανάμεσα σε εκείνον και την αδελφή της.
 
Η εισαγγελέας τόνισε ότι, το ενδιαφέρον της Μαριαλένας για τον Βαγγέλη Στεφανάκη ήταν τόσο έντονο, καθώς την έφτασε στο σημείο να πηγαίνει στην καφετέρια, όπου δούλευε η αδελφή της και έλεγε στον Βαγγέλη  Στεφανάκη ότι, η αδελφή της ειναι αμφιβόλου ηθικής και ότι συνάπτει εύκολα ερωτικό δεσμό με τον οποιονδήποτε.
«Ο κατηγορουμένος, τόνισε η εισαγγελέας,ως άτομο κτητικό και εγωπαθές δεν θα ήθελε να υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες
  για τη σχεση του με το θύμα», ενώ χαρακτήρισε την Φαίη
«μια πολύ όμορφη κοπέλα, με χαμηλή αυτοπεποίθεση και ιδιαίτερα εσωστρεφή.
Κατά την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος ανταπροκρινόταν στα τηλεφώνήματα και τις προκλήσεις της Μαριαλένας, «κολακευμένος από το γεγονός ότι τον διεκδκικούσαν οι δυο αδελφές», παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί στη Φαίη ότι, δεν πρόκειται να συνεχίσει με την αδελφή της.
Όπως είπε η εισαγγελέας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε περιστατικά βίας, ενώ απέδωσε στον κατηγορούμενο και άλλα περιστατικά τραυματισμού της 23χρονης.
Η ένταση στη σχέση Βαγγέλη – Φαίης κορυφώθηκε, είπε η εισαγγελέας, όταν η Μαριαλένα Μπλάχα τον κάλεσε σε  πάρτυ.
Εκείνος αρνήθηκε να πάει, ενώ το ίδιο βράδυ, η Φαίη του ζήτησε να βρεθούν.
Συναντήθηκαν ξημερωματα της 6ης Απριλίου του κοντά στο πατρικό της σπίτι.
Είπε η εισαγγελέας: «Οι δυο τους άρχισαν να συζητούν σε υψηλούς τόνους, εκείνος να την κατηγορεί ότι ερωτροπεί με φίλους του και ότι, ηταν αμφιβόλου ηθικής και εκείνη να του λέει ότι είχε σχέση με την αδελφη της και ότι είχαν συνευρεθεί ερωτικά, όχι μιά, αλλά περισσότερες φορές.
 
Η Φαίη θύμωσε σήκωσε το χέρι της, γιά  να  χτυπήσει τον Στεφανάκη.
Τοτε, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο εκείνος «ένιωσε μια πολλή δυσάρεστη έκπληξη... Συνηθισμένος να προκαλεί το φόβο και να έχει το πάνω χέρι στη σχέση του με την Φαίη, κινήθηκε για να την... συνετίσει. Ο Στεφανάκης, γνώστης του καράτε, χτύπησε με χέρια και πόδια την Φαίη, που ήταν μια λεπτοκαμωμένη κοπέλα.
 Με γροθιές πυγμάχου και λακτίσματα, την χτύπησε στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Η παθούσα ήταν εντελώς ανυπερασπιστη και στο έλεος του. Βγάζοντας μια κραυγή έπεσε κάτω και περιήλθε αμέσως σε κομματώδη κατάσταση». 
Και συνέχισε η εισαγγελέας:
«Ο κατηγορούμενος χτύπησε την παθούσα γιατί τόλμησε να του εναντιωθεί. Και την χτύπησε μέχρι θανατου, κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής μιας κοπέλας που είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Προκυπτει ότι, ο κατηγορουμενος τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα». Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί ο ισχυρισμός του, για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο σκοπούμενη σωματικη βλάβη.
Και τόνισε:
Μπορεί ο κατηγορούμενος να μην είχε όπλο, είχε όμως το σώμα του ιδιαίτερα γυμνασμένο, που ήταν σαν φονικό όπλο....Ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να κάνει επιδειξη της σωματικής του ρώμης. Για την ενασχόλη του με τις πολεμικές τέχνες μίλησαν μάρτυρες. Ήξερε την σημασία και την τεχνική των χτυπημάτων, αλλα και τι επιπτώσεις θα είχαν αυτά τα συγκεκριμένα χτυπηματα για το θύμα του. Δεν τον συγκράτησε ούτε το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα πρόσωπο με το οποίο συνδεόταν συναιασθηματικά. Δεν μπορούσε να κρατήσει τις εκρήξεις βιας ούτε με τους οικείους του είχε χτυπήσει δυο φορές την  αδελφή του».
Στη συνέχεια, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησαν μέχρι να μεταφερθεί η 23χρονη κοπέλα στο νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι, σε 45 λεπτά είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ στο νοσοκομείο, όταν οι γιατροί τον ρώτησαν είπε ότι, πρόκειται για περαστατικό ξυλοδαρμού χωρίς όμως να πει ότι, ο ίδιος ήταν ο δράστης».
Η αδελφή 
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα, λέγοντας ότι, ο Στεφανάκης έσπευσε να την καλέσει τηλεφωνικά εκμεταλευόμενος την αδυναμία της προς το πρόσωπο του και αφού συναντήθηκαν  της είπε ότι, είχε χτυπήσει την αδελφή της.
Και πρόσθεσε η εισαγγελέας:

“Στο νοσοκομείο έδειξε ψυχραιμία και απάθεια. Μετά έφτιαξαν το ψεύδες σενάριο ότι, δηλαδή η Φαίη βρέθηκε στο δρόμο χτυπημένη και πως μετά την πήγαν στο νοσοκομείο. Όλοι ήξεραν ποια ήταν η αλήθεια. Η κατηγορουμένη Μαριαλένα Μπλάχα ανέλαβε μάλιστα να  διαδώσει το ψευδές σενάριο. Στην συνέχεια οι δυο κατηγορούμενοι έχοντας την αίσθηση ότι το όλο ζήτημα μπήκε σε ασφαλή βάση συγκάλυψης, στις 7 το πρωί, έφυγαν από το νοσοκομείο, αφήνοντας μόνη τη Φαίη σε βαθύ κώμα>.
Καμία ιατρική αμέλεια
 
Η εισαγγελέας ανέφερε ότι, δεν προκύπτει αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε αρχικά η Φαίη. «Το εγκεφαλικό οίδημα που υπέστη η 23χρονη ήταν η δευτερογενής βλάβη. Η πρωτογενής βλάβη ήταν οι εγεκεφαλικές βλάβες, που της προκάλεσε ο κατηγορούμενος, οι οποίες και την έριξαν σε βαθύ κώμα και οδήγησαν στο θανατό της», είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι, ακόμη και αν είχε εισαχθεί από την πρώτη στιγμή σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα θα ήταν πάλι το ίδιο, καθώς βυθίστηκε σε κώμα από τη πρώτη στιγμή λόγω των κακώσεων»
 
Η δίκη θα συνεχιστεί με αγορεύσεις συνηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.