Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Δάνεια... Διαφθοράς




Έχουν φρακάρει τα γραφεία των ανακριτών Διαφθοράς, από υποθέσεις επισφαλών δανείων, με κατηγορούμενους για Απιστία σε βαθμό κακουργήματος πρώην στελέχη τραπεζών, καθώς και στελέχη  πρώην τραπεζών!
Όλοι αυτοί, που σύμφωνα με την πάγια - πια - κατηγορία, χορηγούσαν δάνεια , χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα κάποιοι... πονηροί δανειολήπτες να τσεπώσουν εκατομμύρια και  μετά να ισχυρίζονται ότι, πτώχευσαν και δεν έχουν να τα πληρώσουν.



Μια ακόμη περίπτωση, που αφορά τα επισφαλή δάνεια, που χορηγήθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα μέχρι το 2010 και προκάλεσαν ζημιά στο πιστωτικό ίδρυμα ύψους τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων ευρώ, οδεύει προς τους ανακριτές Διαφθοράς.
Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον τριάντα πρώην στελεχών της ΑΤΕ που ενέκριναν τις πιστώσεις, καθώς και εναντίον δανειοληπτών.
Η παραγγελία της κ. Τουλουπάκη δόθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) που διενεργήθηκε  για συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις που ενέκρινε και χορήγησε η Αγροτική Τράπεζα σε έναν ιδιώτη και στη, μη ενεργό πλέον, εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, την περίοδο Απριλίου 2000 έως και Ιουνίου 2010. 
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς Διαφθοράς που διεξήγαγαν την έρευνα, τα δάνεια χορηγήθηκαν χωρίς η τράπεζα να έχει επαρκείς διασφαλίσεις για την αποπληρωμή τους, ενώ, σύμφωνα με πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, η ζημιά που υπέστη η Αγροτική φθάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Με την παραγγελία της η κ. Τουλουπάκη ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να ασκήσει για την υπόθεση ποινική δίωξη για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας  κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος») σε βάρος των πρώην τραπεζικών στελεχών και για ηθική αυτουργία σε απιστία και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος των δανειοληπτών.